Четвер, 25 Квітня 2024 р.
29 Жовтня 2010

ДЕХТО ПРОДОВЖУЄ ЖИТИ В СМІТТІ

Черговий рейд із благоустрою в місті провели інспекція з контролю за благоустроєм, представники громадського формування «Міська дружина» (командир Віталій КРАМАРЕНКО) спільно з працівниками ЖЕК №2 та КП «Житловик». Результати виїзду вчергове довели: чисто там, де не смітять. У місті є досить багато так званих проблемних контейнерних майданчиків, з яких працівники комунальних служб просто не встигають вивозити сміття, адже кам’янчани примудряються зносити туди не лише побутові відходи, а й будівельне сміття, старі меблі, різний непотріб.

– Ми й досі маємо проблему, коли договори між комунальними службами та жителями міста на вивезення сміття не укладаються, – каже заступник директора КП «Інспекція з контролю за благоустроєм» Григорій ВАЛЬКОВСЬКИЙ. – Але ж сміття люди кудись мають виносити. От і несуть на майданчики до сусідів, додаючи всім зайвої роботи. Практично кожен ЖЕК має такі проблемні майданчики. І ні прохання, ні вмовляння про дотримання чистоти на людей не діють. Мусимо вдаватися до радикальних методів  – штрафних санкцій.

Додає роботи комунальникам і листопад. Як зазначає директор КП «Інспекція з контролю за благоустроєм» Петро СОЛЯРИК, опале листя не зовсім безпечне, воно містить свинець, процес розпаду якого досить тривалий. Спалювати листя заборонено, адже матеріальна відповідальність за таке порушення Правил благоустрою становить 340-

1360 грн.  Для того, щоб своєчасно вивозити листя, гілля, будівельне сміття, головам ОСББ, ЖЕО ТСЖБ, керівникам підприємств усіх форм власності та мешканцям міста необхідно завчасно 

укладати договори зі спеціалізованими організаціями (КП «Міська шляхова дільниця», КП «Спецкомунтранс», ЖЕКами) щодо виконання даних робіт.