П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
5 Листопада 2010

ЧЕСТЬ І ЖИТТЯ ЗБЕРЕЖУТЬ

11-ту річницю з дня народження інженерних військ ЗС України відзначили позавчора всі інженерні підрозділи нашого військового гарнізону. Привітати іменинників із професійним святом приїхав колишній начальник гарнізору, заступник голови облради Олег ХАВРОНЮК, секретар міськради Валентина ВОЛОШИНА, заступник голови РДА Павло ДОВГОПОЛ і ветерани ЗС і Великої Вітчизняної війни. Усі достойні отримали грамоти, дипломи, грошові винагороди, подяки за сумлінну працю.

ЧЕСТЬ І ЖИТТЯ ЗБЕРЕЖУТЬ– Інженерні війська – єдиний рід військ, для яких війна не закінчується ніколи, – з такими словами звернувся до присутніх в.о. начальника факультету військової підготовки Василь ГЕНИК. – Лише за період незалежності України воїнами інженерних військ було виявлено та знищено понад 500 тисяч бомб, снарядів, гранат, більшість з яких залишилися в землі з часів Великої Вітчизняної війни. Однією з найбільш складних і трудомістких завдань інженерних військ у мирний час є утилізація морально та фізично застарілих інженерних боєприпасів, техніки та майна.

Саме військові інженери з перших днів трагедії на Чорнобильській АЕС приступили до виконання завдань із ліквідації наслідків аварії. Крім того, сапери взяли активну участь у ліквідації наслідків техногенних аварій на базах, арсеналах і складах Збройних сил. Зокрема, у Новобогданівці, в Артемівську та Цвітосі.

Гарно проявили себе підрозділи інженерних військ під час цьогорічних військових навчань «Взаємодія-2010».

– Інженерні війська переживають нині складний час реформування та розвитку, – зазначив Олег ХАВРОНЮК. – Але, незважаючи на економічні проблеми, в найближчий час буде створено принципово нові, добре оснащені, мобільні інженерні війська, спроможні вирішувати складні питання інженерного забезпечення Збройних сил.

Замислюючись над минулим і майбутнім інженерних військ, завжди пригадується їх гасло: «Бути попереду, вчасно знешкодити, честь і життя зберегти!», можна зробити ви-сновок, що складна та небезпечна професія військового інженера вкрай потрібна.

– Це свято є символом непорушного зв’язку багатьох поколінь захисників Вітчизни, – відзначив в.о. начальника Центру підготовки інженерних військ Володимир РОДІКОВ, – проявом поваги українського народу до них.

Командний склад військової частини А1107 з повною відповідальністью розуміє важливість підготовки кадрів для частин і підрозділів Збройних сил України, значення та важливість навчання молодого покоління, становлення молоді як недалекого майбутнього нашої України.

За зразкове виконання службового обов’язку, вагомий особистий внесок у зміцнення бойової готовності, військової дисципліни та з нагоди 11-ї річниці інженерних військ наказом начальника ЦПІВ Михайла ІВАСЮКА подяку оголошено підполковникам М. П’ЯНТКОВСЬКОМУ, М.ГУСЦІ, О.ГЕРАСИМЧУКУ, Ю.ГОЛОВКУ; майорам Б.БЕРКУТІ, В.БУГАЄНКУ, О.ГРІБОВУ, С.КОЛАЧОВУ, О.ШАМАНУ, А.БАРАНОВУ, А.ЧАЙКОВСЬКОМУ; капітанам В.КОХАНУ, О.МЕЛЬНИЧУКУ, М.ПАНАСЮКУ, Р.МИХАЛЬЧУКУ, Ю.КОНДРАТЮКУ; прапорщикам Р.МОЛЯРЧУКУ, В.ГУСЦІ, О.МАЛАНІЧУ; старшині І.ІВАСЮК; старшому солдату В.РОДІКОВІЙ і багатьом іншим.

А Богдану БЕРКУТІ було вручено погони підполковника. Але найдорожчий подарунок до Дня інженерних військ отримав командир ЦПІВ Михайло ІВАСЮК. Дружина подарувала йому п’яту доньку.

Тетяна ШУХАНОВА, «ПОДОЛЯНИН».