Четвер, 28 Березня 2024 р.
30 Грудня 2010

ТУРИСТИ ОБРАЛИ КАМ’ЯНЕЦЬ. ЩЕ Б ІНВЕСТОРИ ПІДТРИМАЛИ

  • Міськуправління міжнародних зв’язків і туризму узагальнює пропозиції учасників першого туристичного форуму міста, який відбувся 17 грудня. Вже 23 грудня на засіданні координаційної ради з питань туристично-екскурсійної діяльності обговорювалося створення річного календаря загальноміських заходів і фестивалів. Планується, що заходи мають бути цікавими для кам’янчан і тих, хто відвідує місто як турист. 

На щастя, доволі скромний у плані популяризації міста рік не викреслив з мапи туристичних маршрутів наше місто. Як зазначили наші колеги з телеканалу «1+1» у підсумковому випуску ТСН за попередній тиждень, до першої п’ятірки найбільш привабливих міст України для святкування Новорічних свят увійшов і Кам’янець-Подільський.

  • Як повідомила прес-служба міськради, управління міжнародних зв’язків і туризму бере участь у декількох проектах, направлених на залучення фінансів міжнародних інституцій. На пропозицію Посольства Чеської Республіки в Україні підготовлено проект із залучення коштів 

(10 тис. євро) на діяльність міського інформаційно-туристичного центру. Із середини січня наступного року почнеться реалізація проекту за Програмою тристоронньої співпраці міст-побратимів Укмерге (Литва) – Херлюнга (Швеція) – Кам’янця-Подільського (Україна) зі створення в місті Центру сім’ї (35 тис. євро). Спільно з дирекцією НІАЗ «Кам’янець» підготовлено проект до Американського посольського фонду щодо подальшого збереження та використання пам’ятки архітектури Руська брама (130 тис. доларів) і до цього ж фонду спільно з дирекцією музею-заповідника – щодо реставрації предметів фондів музею (18 тис. доларів). А за Програмою транскордонного співробітництва Угорщина – Словаччина – Румунія – Україна «Сприяння економічному та соціальному розвитку», основним заходом визначено гармонізований розвиток туризму (200 тис. євро).