Середа, 24 Квітня 2024 р.
6 Січня 2011

СПАСИБІ, НАДІЄ КОСТЯНТИНІВНО!

28 грудня відбулись урочисті проводи на заслужений відпочинок таких працівників управління праці та соціального захисту населення: Людмили ПОПОВОЇ, завідувача відділу державних соціальних інспекторів, головного державного інспектора управління; Тетяни СМОЛЕНСЬКОЇ, завідувача сектору обслуговування інвалідів, ветеранів війни та праці відділу контролю за правильністю призначення та виплати пенсій і взаємодії із соціальними фондами, ГО та ЗМІ; Станіслава ЮРОВСЬКОГО, заступника завідувача відділу соціально-трудових відносин. Також попрощалася з колективом і начальник управління Надія ПІДСКОЦЬКА.

Надію Костянтинівну без перебільшення можна вважати однією з найвідоміших жінок-кам’янчанок. Вона майже чверть століття очолювала соціальну сферу міста, яка під її керівництвом посіла гідне місце не тільки в області, але й в Україні. Завдяки її зусиллям у місті успішно працюють соціальні центри «Надія» та «Довголіття», а громадські організації, які об’єднують ветеранів або людей з особливими потребами, завжди мали в особі Надії ПІДСКОЦЬКОЇ вірного друга та порадника.

10 років поспіль вона була заступником міського голови, а як депутат обласної ради чотирьох скликань, протягом 16 років, починаючи з 1994 р., відстоювала інтереси міста на обласному рівні. 2008 р. їй присвоєно звання «Заслужений працівник сфери послуг України». 

Надію ПІДСКОЦЬКУ можна назвати яскравим представником покоління «спортсменок, активісток, комсомолок…», адже путівку в життя вона отримала в комсомолі.

Власне, до Кам’янця-Подільського Надія Костянтинівна потрапила 1970 р., коли вступила до технікуму харчової промисловості. Після декретної відпустки в листопаді 1974 р. почала трудову діяльність у Кам’янці на посаді завідувача сектору обліку комітету комсомолу технікуму харчової промисловості. У 1974-1985 рр. працювала завідувачем сектору обліку міськкому ЛКСМУ. 1984 р. заочно закінчила сільгоспінститут за спеціальністю «Економіст із бухгалтерського обліку та аналізу господарської діяльності». 

Від травня 1985 р. до липня 1987 р. – заступник завідувача міського відділу соціального забезпечення. У 1987-1996 рр. – завідувач цього відділу. В 1996-2006 рр. – заступник Кам’янець-Подільського міського голови, начальник управління праці та соціального захисту населення. Від червня 2006 р. – начальник міськуправління праці та соціального захисту населення. 

Цілком зрозуміло, що така людина і після виходу на заслужений відпочинок не збирається сидіти, склавши руки. З початку року закипіла робота над створенням громадської ради – колегіальено-дорадчого органу при міськвиконкомі, у керівництві якої знадобиться досвід Надії ПІДСКОЦЬКОЇ. Вчора відбулося перше засідання ініціативної групи зі створення ради.