П'ятница, 10 Травня 2024 р.
6 Січня 2011

НОВІТНІЙ ЗВ’ЯЗОК ВІД «ХМЕЛЬНИЦЬКОБЛЕНЕРГО»

ПЛ-110 кВЩе 6 років тому ВАТ ЕК «Хмельницькобленерго» прийняла рішення про першочергове створення каналів зв’язку та передачі інформації в напрямку Кам’янця-Подільського. Найбільш доцільним було визнано прокладання ліній зв’язку шляхом заміни грозозахисного троса ПЛ-110 кВ, термін експлуатації багатьох ділянок якого добіг кінця, на трос із вбудованим оптоволокном.

За ці роки було виконано колосальну роботу. Позаду розробка проектно-кошторисної документації, визначення генерального підрядника, проведення тендерів. І, нарешті, у переддень Новорічних свят працівники ЗАТ «Монтажбудзв’язок» під керівництвом генерального директора Володимира КІНДРАТІВА з’єднали останні ділянки оптоволокна. Більш ніж 120-кілометрова волоконно-оптична лінія зв’язку готова до експлуатації.

30 грудня в РЕМ Кам’янець-Подільського району генеральний директор ВАТ ЕК «Хмельницькобленерго» Олександр ШПАК презентував можливості, які відкриваються з введенням у дію збудованої лінії. Він провів сеанс відеоконференцзв’язку з головним офісом у Хмельницькому, під час якого присутні могли переконатися в якості відео- та аудіосигналу, можливостях опрацювання текстової та графічної інформації. Завдяки прагненню генерального директора впроваджувати в компанії найбільш сучасні науково-технічні розробки та передовий світовий досвід, для організації каналів відеозв’язку використовується надійне, потужне та багатофункціональне обладнання «Polycom».

– Енергетика – це безперервний процес, що вимагає безперервного управління, на чолі якого стоїть Національний диспетчерський центр, – зазначив Олександр Леонідович. – А безперервне управління вимагає надійного каналу зв’язку. Цей зв’язок можна використовувати не лише як телефонний чи для проведення відеоконференцій. Завдяки йому працюватиме велика кількість різних систем телекомунікацій, які, на жаль, не можна побачити оком, але можна буде оцінити, як вони працюють, адже швидкість передачі інформації досить висока. 

Ми гордимося тим, що на сьогодні маємо свій канал зв’язку – високошвидкісний, найсучасніший, захищений, який дозволить оптимально швидко та якісно вирішувати всі насущні проблеми компанії. 

А начальник РЕМ Кам’янець-Подільського району Георгій ГРУБІ додав, що завдяки новітньому зв’язку легко зчитуватиметься інформація з побутових лічильників абонентів і відразу ж передаватиметься на сервіс.

Наприкінці зустрічі Олександр ШПАК висловив подяку всім, хто брав участь у будівництві цього важливого об’єкта, і вручив почесні грамоти будівельникам.