Середа, 24 Квітня 2024 р.
14 Січня 2011

НОВІ ОБЕРТИ «МТВЕ»

НОВІ ОБЕРТИ «МТВЕ»12 січня КП «Міськтепловоденерія» отримало нову газотурбінну установку, яку встановлено на котельні (вул.Жукова, 2).  Завдяки новій установці також вдасться покращити якість надання послуг і забезпечити безперебійне постачання гарячої води впродовж року. 

– Враховуючи вартість електроенергії, яка постійно зростає, а також борги підприємства за неї у сумі майже 4 мільйони гривень, мною та технічною радою було прийнято рішення про те, що 85% відсотків усього обладнання підприємства буде переведено на власну електроенергію, – розповідає директор «МТВЕ» Валерій ГОРДІЙЧУК. – Нас підтримав міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ, який особисто опікувався цим питанням. Першим кроком стало придбання нової газотурбінної установки. Її потужність становить 

0,5 мегавата, або 500 кіловат електричної енергії та 0,6 мегавата теплової енергії. Вартість нової установки – 2,8 мільйони гривень. Проте ми заплатили лише 700 тисяч, 

а решту буде сплачено завдяки економії. 

Загалом окупність цього проекту – 2,5 року. Також за допомогу хочу подякувати депутату обласної ради Володимиру МЕЛЬНИЧЕНКУ.

Валерій Григорович повідомив, що у найближчих планах є встановлення на цій же котельні нового котла потужністю 3,5 мВт замість старого парового котла, що дозволить покращити якість надання послуг у мікрорайоні Жовтневому.

Вероніка ВЛАСЮК, прес-служба «МТВЕ».