П'ятница, 29 Березня 2024 р.
1 Січня 2010

РЕАНIМАЦIЮ РЕАНIМУВАЛИ

Напередоднi кожного Нового року мiська медицина, а з нею i кам’янчани, отримують суттєвi подарунки. Минулого року 29 грудня на Бiланiвцi було вiдкрито амбулаторiю сiмейної медицини, а цього року з 28 грудня почало функцiонувати оновлене вiддiлення iнтенсивної терапiї та анестезiологiї мiської лiкарнi.

Iсторiя його досить давня, але розквiту воно набуло з 1995 р., коли на площах адмiнiстративної частини хiрургiчного корпусу було створено повноцiннi умови для надання допомоги хворим у важких станах.

Очолював на той час вiддiлення Володимир НОСКО. Багато зусиль для його появи доклали головнi лiкарi Анатолiй ЛОНТКОВСЬКИЙ та Анатолiй СЬОМКО. Проте з плином часу примiщення та обладнання перестали вiдповiдати сучасним вимогам, тому медики звернулися до депутатiв i влади з проханням про оновлення вiддiлення.

За сприяння мiського голови Анатолiя НЕСТЕРУКА з обласного бюджету було видiлено 1 млн.грн., зокрема на придбання обладнання – 283 тисячі. Також було видiлено 300 тис.грн. з мiського та понад 330 тисяч – із Державного бюджету.

Пiд час вiдкриття реанiмованої реанiмацiї мiський голова подякував усiм причетним до цiєї важливої справи, особливо пiдприємству «Комунбуд» та особисто його директору Сергiю КОГУТУ, якого було нагороджено вiдзнакою мiського голови «За заслуги перед громадою».

Наостанок гостi подарували новоствореному вiддiленню iнтенсивної терапiї та анестезiологiї мiської лiкарнi прилади, необхiднi для надання медичної допомоги.