П'ятница, 29 Березня 2024 р.
4 Лютого 2011

А ПРАЦЬОВИТІ ОТРИМАЮТЬ ЩЕ

29 січня у Мінрегіонбуді відбулася нарада під головуванням першого заступника міністра Юрія ХІВРИЧА та за участю представників 16 міст України, які оформили кредит на реконструкцію ЖКГ, щодо освоєння коштів кредиту Світового банку. Кам’янець представляли міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ і директор КП «Міськтепловоденергія» Валерій ГОРДІЙЧУК.

– Приємно, що ми входимо до п’ятірки міст за темпами виконання робіт та освоєння коштів, – розповідає Михайло Євстафійович. – У нас є чіткі терміни: до 20 лютого ми повинні повністю отримати проектно-кошторисну документацію, до 31 березня – підписати другий договір на реконструкцію ВНС і КНС. До 1 червня у нас стоїть завдання провести тендер та укласти договір на поставку і монтаж обладнання. Впевнений, що ми вже цього року приступимо до модернізації застарілого обладнання.

За словами Юрія ХІВРИЧА, ті міста, які вчасно та добросовісно освоюватимуть кошти Світового банку, зможуть претендувати на додаткові кредитні лінії на реконструкцію мереж водо- та теплопостачання. 

– Ми плануємо звертатися з відповідним листом щодо включення нас до списку міст, які претендують на черговий кредит, – зазначив мер міста. – Адже всі знають, у якому катастрофічному стані знаходяться наші мережі, щороку їх стан погіршується. Якщо тепер не вжити радикальних заходів, то невдовзі місто може залишитися без стратегічних послуг.

На особливому контролі у влади запровадження програми «Чиста вода». За безпосереднього сприяння депутата обласної ради Володимира МЕЛЬНИЧЕНКА Кам’янець-Подільський і район підписують договори на встановлення 27 установок для очищення води. Такі установки будуть у школах і медичних закладах міста, декілька установок буде встановлено безпосередньо в місті для користування кам’янчан.