П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
4 Лютого 2011

ЩОБ БУЛО ТЕПЛО І КОМФОРТНО

Міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ, його заступник Сергій БАБІЙ1 лютого міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ, його заступник Сергій БАБІЙ і начальник УЖКГ Сергій СЕРЕДЮК презентували журналістам на прикладі житлового будинку №72, що на вул.Князів Коріатовичів, успішний старт комунальної програми «Комфортний під’їзд». Чотири під’їзди будинку обладнані металевими дверима з магнітними замками, також передбачено можливість облаштування домофонів.

За словами міського голови, програмою буде охоплено близько 400 будинків, 250 з них уже подали заявки на встановлення нових дверей. Проект загальним кошторисом 9 млн.грн. здійснює хмельницька фірма, а на плечах ЖЕКів будуть ремонтні роботи на входах до під’їздів та освітлення поряд з ними. 

Міський бюджет витрат на програму не несе, двері встановлюються безкоштовно, а жителі будинку витратяться тільки на магнітні ключі (один на квартиру – безкоштовно, а ось додаткові коштують по 15 грн.). Враховуючи те, що домофон встановлять тільки бажаючим, за нього також потрібно буде заплатити (250 грн.). 

На запитання про те, який зиск для хмельничан від вкладання 9 млн.грн. у Кам’янець, мер відповів, що обслуговування обладнання буде платним. За користування магнітним замком щомісячна плата складатиме 2,5 грн., а ті, хто встановить у квартиру домофон, платитимуть по 5,5 грн.

На сьогодні замовлення на встановлення нових дверей оформили вже 250 будинків. Заявки приймаються в УЖКГ, при ньому також буде створено відповідний сервісний центр. 

Наступним об’єктом, що відвідав «комунальний десант», стало селище Першотравневе, де здійснюється освоєння державних коштів, виділених на підтримку ОСББ: 3 млн.грн. спрямовано на шатрові дахи в будинках №№ 4, 6, 8, 10 на вул.Миру та зовнішнє утеплення будинку №8 на вул.Миру. Загалом на підтримку ОСББ очікується 41 млн.грн. (співфінансування міста – 7 млн.грн – уже внесено за рахунок побудови котельні). Скільки буде виділено з Держбюджету на цей рік, поки що не відомо.

– Щодо будинку №8 на вулиці Миру, то його можна назвати «термосом», адже утеплено в ньому і дах, і стіни, – зазначив Сергій БАБІЙ. – Вартість утеплення будинку склала 1,2 мільйона гривень, усе – за рахунок держави. Втім нині на розгляді у міського голови знаходиться пропозиція щодо запуску проекту з утеплення будинків, який би передбачав спільне фінансування влади та мешканців (по 50 гривень за квадратний метр площі, що утеплюється). Вже знайдено підрядників, які могли б робити утеплення не за 200 гривень за квадратний метр, а, враховуючи об’єми, всього за 100. Діло за малим – знайти кошти в бюджеті та організувати мешканців. Таким чином у місті можна було б упорядкувати процес утеплення будинків, бо нині він проходить стихійно, в окремих квартирах.