Вівторок, 16 Квітня 2024 р.
4 Лютого 2011

ШКОЛА, ДЕ ВБИВАЮТЬ ДВОХ ЗАЙЦІВ

29 січня у школі підготовки сержантів (базового та середнього рівня) Центру підготовки інженерних військ (начальник Михайло ІВАСЮК) відбулося складання військової присяги на вірність народові України. 35 новобранців, які виявили бажання служити за контрактом, перед командирами, гостями, рідними поклялися сумлінно виконувати свої обов’язки. Слід зазначити, що цього разу в шерензі стоїть жінка – Людмила КУЗИК, яка поряд із сильною половиною доводитиме, що жінки теж можуть обороняти свою домівку та суверенітет держави. 

На цю церемонію завітали секретар міськради Василь СЕНЮК, ветеран ЗСУ Андрій ІЩЕНКО, які привітали військовослужбовців, а мати солдата Тамара ПРОТОЦЬКА звернулася до них з напутніми словами і висловила впевненість, що їхні діти з честю виконуватимуть покладену на них місію. Отець Олексій благословив усіх. 

За словами заступника начальника Центру Володимира РОДІКОВА та начальника школи підготовки сержантів Віталія МЕРДЮКА, престиж військової служби зростає, молодь охоче йде служити. Армія сьогодні, немов порятунок для суспільства. Юнаки, які вирішили після школи служити за контрактом, вбивають двох зайців: їм контрактна служба зараховується у строковий термін служби (вони підписали контракт на 3 роки), а ще на цей термін вони будуть забезпечені роботою, одягом і нормальною зарплатою, а це дуже важливо під час кризи. Тримісячне навчання у школі дасть можливість разом із військовим фахом 

отримати і цивільну спеціальність. Після навчання курсанти роз’їдуться у військові частини ЗСУ.

Заступник начальника Центру з виховної роботи Богдан БЕРКУТА відзначив, що нове поповнення добре перенесло період адаптації до умов військової служби. Серед них 23 міських жителів, 22 сільських, з вищою освітою – 1, незакінченою вищою – 11, середньою спеціальною – 24, середньою технічною – 2, дев’ятеро з них працювали до призову, майже всі мають цивільну спеціальність, троє до служби вже встигли одружитися. Всі, хто прибув на навчання з територіальних центрів комплектування, пройшли поглиблену психодіагностику на предмет вивчення їхніх індивідуальних якостей, рівня розвитку, щоб мати справжню картину про їхній рівень військово-професійної придатності, адже вони мають стати командирами.