Четвер, 25 Квітня 2024 р.
18 Лютого 2011

ЗЕЛЕНЕ СВІТЛО ДЛЯ ОСББ

15 лютого відбулися загальні збори Асоціації ОСББ. Голова правління Асоціації Ігор ГРИГОРЕНКО розповів про діяльність організації та поділився планами на майбутнє. 

Асоціація планує створити 3 консультативні центри на базі об’єднань співвласників: на пр.Грушевського, 56; вул.Васильєва, 7; вул.Молодіжна, 3а, де надаватиметься інформація для тих, хто хоче створити ОСББ у своєму будинку. Також проводитиметься навчання голів правлінь і бухгалтерів.

– 60 днів тому міський голова презентував бачення владою розвитку ОСББ. Доки є ця влада, монополізму в Кам’янці не буде, – запевнив заступник міського голови Сергій БАБІЙ. – Сьогодні в місті вже немає УЖКГ, а є Департамент житлової політики. Я хочу, щоб Ви в цих словах побачили себе. Саме з погодження Вашої Асоціації в місті існує Програма розвитку ОСББ. У Департаменті житлової політики створено відділ розвитку ОСББ, який займатиметься виключно Вашими проблемами. 

Через місяць у Кам’янці пройде конкурс на обслуговування будинків ОСББ між управлінськими компаніями. Вважаємо, що саме управлінська компанія має взяти на себе обслуговування на договірній основі. Ми поділили місто на 6 умовних територій, на кожній з яких працюватиме менеджер комунального господарства. Щодо Центру підтримки розвитку ОСББ, то приміщення для нього обов’язково знайдемо протягом двох тижнів.

Не всі плани, розкриті заступником мера, підтримали присутні. Депутат міськради Сергій АКИМОВИЧ і член правління Асоціації Олена МАЗУР не впевнені, що сьогодні доречно говорити про керуючі компанії.

– Нас намагаються підштовхувати вперед, – пояснив свою позицію Сергій Георгійович. – З одного боку, це правильно, це шлях, яким йде вся Європа. Але, на жаль, наші люди поки що морально не готові до керуючих компаній.

А Олена Юріївна додала, що на даному етапі управлінську компанію цікавить лише квартплата і кількість боржників, тому поки що з таким серйозним кроком поспішати не потрібно. 

Також вона поділилася проблемами, з якими найчастіше стикаються ОСББ. Зокрема, обурює те, що власники офісів і магазинів, розміщених на перших поверхах будинків, не сплачують квартплати, хоча й користуються тими ж мережами, що й решта мешканців. 

На завершення відбулася презентація сайта Асоціації ОСББ в Інтернет-мережі.