Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
25 Лютого 2011

НОВИЙ ДИРЕКТОР – НОВІ ІДЕЇ

16 лютого в залі засідань Магдебурзького права у Ратуші пройшла звітна науково-практична конференція за підсумками наукової роботи працівників історичного музею-заповідника за 2010 р. У конференції також взяли участь представники НІАЗу та К-ПНУ ім.Огієнка. Помічник ректора вишу Олександр КОМАРНІЦЬКИЙ у своєму виступі засвідчив намір університету співпрацювати з музеєм на науковій ниві, а також спільно видавати збірники наукових праць.

У ході конференції наукові працівники музею представили результати досліджень за своїми профільними темами. Ми поцікавились у нового директора музею Віктора ТРАВІНСЬКОГО його ідеями і планами щодо подальшої роботи та розвитку історичного музею-заповідника.

– У моїх планах – створити ефективне керівництво музею та нові відділи. Нині ми з юристами працюємо над новим статутом, наступного тижня плануємо його завершити. 

По-друге, ми маємо підготувати всі об’єкти до початку туристичного сезону, щоб вони стали більш привабливими. Для цього будемо використовувати фонди музею. 

По-третє, ми маємо створити в музеї відділ, який би займався виключно менеджментом і популяризацією музею, укладанням договорів з іншими музеями, адже наш музей не є членом жодної музейної асоціації. Хочемо використати можливості наших міст-побратимів, котрі мають бажання тісно співпрацювати з музеєм.

Також будемо піднімати на новий рівень наукову роботу працівників музею, тому що на сьогодні я вважаю її однією зі слабких ланок. Будемо робити все для того, щоб наші наукові працівники відвідували архіви інших міст, а також за кордоном.

Ми знаємо, що в зимовий період у музеї мало відвідувачів-туристів, тому розробляємо програму для кам’янчан під назвою «Звичка ходити в музей». На сьогодні 90 відсотків кам’янчан або зовсім не були, або давно не були на об’єктах музею, навіть у фортеці. Але ці об’єкти мають бути привабливими та цікавими. 

Музей також буде активно підключатися до фестивальних дійств. Для цього ми підписуємо договір про співпрацю з двома військово-історичними товариствами, котрі очолюють Олександр ЗАРЕМБА та Ігор ДАНІЛОВ. Також ми підписуємо договори про співпрацю з НІАЗом та історичним факультетом нашого університету, тому що ці три наукові установи повинні тісно співпрацювати, спільно вирішуючи питання публікації наукових праць і створення нових експозицій.