П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
4 Березня 2011

А МЕР У НАС – ЛИЦАР

Серед усіх змагань із повітроплавання, що проходили в нашому місті, «Лютневі пригоди» завжди вирізнялися тим, що були, так би мовити, «на любителя»: на любителя позашляхової їзди, чорно-білих фоток засніженого Кам’янця (а саме таким він виглядає з висоти зимового польоту), безшабашних вчинків, міцного морозу і не менш міцних слів… 

«Лютневі пригоди» (рік народження – 2008) придумані були для чоловіків, тому і проходять у місті виключно в День захисника Вітчизни. Щоправда, ніколи вони не проходили так масштабно, як цього року, і ніколи так широко не висвітлювалися всеукраїнськими ЗМІ.      

Тим приємнішим був фінал змагань: перемога дісталася кам’янецькій команді (пілот Юрій АНОСОВ).  

Долучився до дружнього повітряного братерства і міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ, котрий 26 лютого піднявся на кулі з київською командою (пілот Денис ВОЛОДІН). За традицією, під час посвячення у повітроплавці йому присвоєно звання «Лицар неба».  

Ще 2010 р. віце-президент Федерації повітроплавання України В’ячеслав ГАРДАШНІК поділився із журналістами задумками баллоністів спробувати провести у Старому місті нічний карнавал, кульмінацією якого стане передсвітанковий старт аеростатів, планували також і чемпіонат України з повітроплавання. Але ні чемпіонату, ні карнавалу минулого року так проведено і не було.

За словами заступника міського голови Василя СУКАЧА, цього року міська влада планує тісну співпрацю з повітроплавцями: у рамках відзначення Дня міста 21 – 22 травня влаштують карнавальну ніч, а у вересні сподіваються провести чемпіонат України з повітроплавання. До речі, сам чемпіонат у нас проходив усього один раз – 2009 р.