П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
4 Березня 2011

Є ТУРБІНА!

Є ТУРБІНА!3 березня у котельні на вул.Жукова, 2, впевненим натисканням кнопки міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ здійснив запуск когенераційної газотурбінної установки, яка працює за найсучаснішою енергозберігаючою технологією. Завдяки їй з одного виду палива – газу – можна отримувати два джерела енергії – електричну та теплову.

– Для міста це дуже важлива подія, – зазначив Михайло Євстафійович. – За це я вдячний директору КП «Міськтепловоденергія» Валерію ГОРДІЙЧУКУ, ідею якого ми підтримали. Особлива подяка трудовому колективу – людям, що працювали на об’єкті день і ніч. 

Відзнакою міського голови «За заслуги перед громадою» нагороджено працівників КП «МТВЕ» Віктора ДІДКІВСЬКОГО, Василя ТАРАСЮКА, Ігоря ЛЕНЯ, Руслана ЯМ’ЯКА, Олександра ШТОГРІНА, Ігоря ПЕТУШЕНКА, Михайла ДУРИГІНА. Також грамотами від дирекції підприємства та преміями нагороджено 37 працівників підрозділів, що були задіяні під час монтажу.

Нова установка має потужність 0,5 мВт електричної енергії та 0,65 мВт теплової енергії, що дозволить повністю забезпечити власною електричною енергією котельню, водонасосну станцію та каналізаційну насосну станцію в мікрорайоні Жовтневому. 

За словами Валерія ГОРДІЙЧУКА, тепер підприємство взимку матиме змогу отримувати електричну енергію вдвічі дешевшу, ніж та, яку доводиться купувати в держави, а в міжопалювальний період  забезпечити найбільший мікрорайон міста якісною гарячою водою.

– Завдяки особистому сприянню міського голови Михайла СІМАШКЕВИЧА та депутата облради Володимира МЕЛЬНИЧЕНКА виробник зробив для нас розстрочку: ми зробили перший внесок, а решту будемо віддавати за рахунок економії, отриманої від запровадження цієї системи. Окупність проекту – 3 роки.

Вероніка ВЛАСЮК, прес-секретар КП «Міськтепловоденергія».