П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
11 Березня 2011

«БЛАКИТНИЙ ВОГНИК» НЕ ЗГАСНЕ

Нещодавно на адресу міського голови Михайла СІМАШКЕВИЧА надійшов лист за підписом голови Хмельницької філії концерну радіомовленння, радіозв’язку та телебачення Володимира ГАРМАСАРА з повідомленням про те, що кам’янчани можуть залишитися без трансляції семи каналів телебачення: ТРК «Україна», «ІСТV», «Новий канал», «ТЕТ», «НБМ», «Гравіс», «Кам’янець-Подільський» (йдеться про ефірне мовлення, а не кабельне ТБ). Зокрема, в листі йдеться:

«Хмельницька філія КРРТ орендує в приміщенні ПКБ АСУ дві кімнати для розміщення шістьох ТБ-передавачів, а на даху будинку змонтована антенно-фідерна система (АФС).

…Кошти на оренду приміщення в Хмельницькій філії відсутні. Керівництво Кам’янця-Подільського протягом майже 10 років відносилося до вказаного питання з розумінням і компенсувало витрати за оренду в ПКБ АСУ. На наше звернення щодо компенса-ції коштів за оренду приміщень ми отримали відповідь, що кошти на фінансування (для забезпечення телевізійним мовленням населення м.Кам’янець-Подільський) у міському бюджеті на 2011 рік не передбачені. В разі відмови виплати компенсації ця філія вимушена буде демонтувати ТБ-передавачі та АФС і позбавити мешканців міста можливості дивитися додатково сім ТБ-програм».

По коментар ми звернулися до керуючого справами виконкому Валентини СТЕЛЬМАХ. Валентина Вікторівна насамперед запевнила, що в жодному випадку кам’янчани не залишаться без трансляції згаданих телеканалів. Але через високі ціни на оренду приміщення наразі шукається інша висотна будівля для розміщення обладнання, щоби підсилений сигнал зміг охопити центральну частину міста. Згідно з новим договором, укладеним минулого тижня з Хмельницькою філією КРРТ, місто візьме на себе оплату приміщення, а концерн забезпечить трансляцію передач Хмельницької обласної державної ТРК «Поділля-центр», яка ще декілька років тому зникла з екранів кам’янчан.