Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
25 Березня 2011

У ДАРУНОК – ДІРА

У ДАРУНОК - ДІРА

Неприємний подарунок отримали комунальники 20 березня: близько 12.00 на перехресті пр.Грушевського та вул.Пушкінська провалилася частина асфальтового покриття на проїжджій частині. 5 років тому майже на цьому ж місці втрапила у схожу пастку маршрутка. На щастя, цього разу ніхто не постраждав, лише утворилася діра діаметром понад метр і майже три метри завглибшки. 

Діру помітив перехожий, який сповістив про це працівників ДАІ та обгородив небезпечне місце гіллям, а інспектор міськВДАІ Олег ІСЬКО охороняв, аби ніхто туди не втрапив.

На місце події прибули директор КП «Міськтепловоденергія» Валерій ГОРДІЙЧУК, міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ та аварійна бригада «Міськтепловоденергії».

Як повідомив Валерій Григорович, причиною обвалу стало підмивання дороги каналізаційними стоками через те, що зношена каналізаційна залізобетонна труба діаметром 800 мм у цій частині повністю зруйнувалася. Понад 6 м труби взагалі відсутні. Було прийнято рішення про заміну зруйнованої труби на металеву діаметром 1000 мм. Її монтували весь день у понеділок, 21 березня.

– Нам довелося замінити майже 8 метрів труби, – говорить Валерій Григорович. – Люди працювали в екстремальних умовах, тому що повністю зупинити стоки неможливо. 

За словами директора «Міськтепловоденергії», таке може повторитися на будь-якому іншому перехресті: мережі прокладалися понад 40 років тому, крім того, через збільшення кількості транспорту швидше зношуються і мережі. Тому є потреба терміново їх перевірити і при необхідності зробити капітальний ремонт на всіх перехрестях із пр.Грушевського, де проходить центральна каналізація, яка перекачує стоки зі всього міста. За попередніми підрахунками, вартість таких робіт – понад 100 тис.грн. Міська влада вишукує ці кошти у міському бюджеті.