Субота, 20 Квітня 2024 р.
1 Квітня 2011

БУДЕМО З АЕРОПОРТОМ!

29-30 березня у Кам’янці-Подільському перебувала делегація Київського ДП «Аеробуд» на чолі з генеральним директором Павлом ДЕЙНЕКОЮ. Мета візиту – будівництво міжнародного аеропорту в приміській зоні міста.

– Ми випадково дізналися, що проект аеропорту було розроблено ще у 70-ті роки минулого століття, – говорить Павло Антонович. – Його експертиза показала, що проект не застарів і вимагає лише невеликого корегування. Неясним поки що залишається питання, де буде вестися будівництво летовища – поблизу Колибаївки, як передбачалося раніше, чи в іншому місці.

За словами київських фахівців, про фінансування об’єкта є домовленість з Кабміном, оскільки Кам’янець – великий туристичний центр України.

– Суперлайнерів типу «Боїнг-747» чи «Аеробус» ми Вам не гарантуємо, – заявив Павло ДЕЙНЕКА під час зустрічі з керівництвом міста і району, – сюди літатимуть трохи менші лайнери.

Також вдалося дізнатися, що «Аеробуд» під час спорудження терміналу використовуватиме свої напрацювання стосовно модульних конструкцій, що значно здешевить будівництво.

Роман ТРОХИМЧУК, спец. для «ПОДОЛЯНИНА».

«ПОДОЛЯНИН» вітає своїх читачів з 1 квітня і бажає гарного настрою!