Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
8 Квітня 2011

ДЛЯ СОБАК ШУКАЮТЬ ПРИТУЛОК

У вівторок на комунальному брифінгу заступник міського голови Сергій БАБІЙ повідомив про доручення мера міста Михайла СІМАШКЕВИЧА підготувати проект рішення щодо виділення земельної ділянки для створення карантинного притулку для собак і ретельно вивчити питання.

– Після нещодавньої публікації в газеті «ПОДОЛЯНИН» і скарг кам’янчан на ті методи, котрі за­стосовуються в місті щодо безпритульних собак, міська влада почала шукати інші варіанти роботи в цьому напрямку, – зазначив Сергій Віталійович. – У районі так званого учгоспу та неподалік від ветеринарного факультету ПДАТУ ми знайшли ділянку, яка б згодилася для цього притулку. Після виділення землі ми приступимо до пошуку джерел фінансування проекту. Сподіваємося на підтримку громади в цій гуманній справі. Міркуємо, що і студенти ветфаку можуть стати шефами притулку. 

Карантинний притулок – це місце, де до восьми днів можуть перебувати безпритульні собаки, яких стерилізуватимуть. Після цього, навіть повернувшись на вулицю, вони не зможуть розмножуватися і стануть менш агресивними. Також небайдужі кам’янчани зможуть обрати собі домашнього улюбленця саме в цьому притулку. 

– Чи запрацює проект цього року, поки невідомо, адже це дуже серйозна справа, – продовжує Сергій БАБІЙ. –  Стерилізація та перебування одного собаки в притулку коштує 500 грн.