Субота, 20 Квітня 2024 р.
15 Квітня 2011

«ФЛЕШНУЛИ» НА СОБОРНІЙ

«ФЛЕШНУЛИ» НА СОБОРНІЙ7 квітня відбулася акція, присвячена Всесвітньому дню здоров’я. Цьогоріч у Кам’янці свято здоров’я було відзначено незвично: протягом години кам’янчани спостерігали на вул.Соборна веселе молодіжне дійство.

Організаторами акції виступили: міський Центр соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді, відділ у справах сім’ї та молоді міськради та об’єднання підліт­кових клубів. А «заводилами» ве­селощів стали волонтери з числа учнів і студентів міста. 

Звісно, це привернуло до них увагу. У цьому і суть флешмобу. Він (від англ. flash – спалах; миттєвість; mob – натовп, перекладається як «спалах натовпу» або «миттєвий натовп») – масова акція, в якій велика група людей протягом певного часу виконує сплановані дії. Це робиться для того, щоб перехожі хоча б на мить відірвалися від своїх думок і помітили реаль­ність, яка їх оточує.

У місті такі забави проводяться вкрай рідко. Але на Соборній відбулося одразу два флешмоби: на проїжджій частині школярі влаштували флешмоб «Руки в боки… три, чотири…», нагадавши всім вправи, корисні для здоров’я, а студенти підняли настрій бадьорим танцювальним флешмобом, залучивши до нього перехожих.

Того дня працювали майданчики здоров’я, де можна було виміряти зріст і вагу, перевірити артеріальний тиск, у  психолога отримати «установку» на здоров’я або пройти психологічне розвантаження, а також отримати символ здорового харчування – яблуко.   

– Під час усієї акції волонтери Центру проводили вуличне опитування з проблем здоров’я, – розповідає директор міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді Юлія ПОБЕРЕЖНА. – З результатів опитування стало зрозуміло, що молодь, окрім того, що достатньо обізнана з питань безпечної поведінки, знає і те, як треба жити, щоб бути здоровим.

На завершення вуличного дійства всі, хто хотів загадати бажання бути здоровими, приєдналися до волонтерів і пустили у небо кульки, на яких яскравіло твердження молоді Кам’янця: «Ми – за здоров’я!».

Позитивному настрою не завадив навіть дрібний дощик, адже у здоровому тілі – здоровий дух! Було так весело танцювати під дощем! 

Організатори акції щиро дякують партнерам: міській організації Товариства Червоного Хреста, ГО «Асоціація ділових жінок Поділля» та медичному училищу.

Сергій ПОНТЕР, Олена МАЗУР, Віталія РИНДА, студенти III курсу планово-економічного технікуму.