Четвер, 18 Квітня 2024 р.
22 Квітня 2011

ГЕРОЯМ ЧОРНОБИЛЯ – СЛАВА!

ГЕРОЯМ ЧОРНОБИЛЯ - СЛАВА!26 квітня місто та район відзначать 25-ту річницю Чорнобильської трагедії. Зустріч керівництва міста з громадськими організаціями чорнобильців, ліквідаторами аварії на ЧАЕС і постраждалими від її наслідків пройде в сесійній залі міськради об 13.00.

О 12.30 – концерт-реквієм «Розповідь-спомин «Чорнобиль: 25 років потому» (РЦНКМ «Розмай»).

З майдану Відродження о 14.00 пройде урочиста хода до вул.Шевченка, 26 (парк навпроти РЦНКМ «Розмай»). Там о 14.30 відбудеться відкриття пам’ятника героям Чорнобиля та мітинг-реквієм.

На 15.30 призначений початок вечора-реквієму «Тривожні дзвони Чорнобиля» (МБК). 

ГЕРОЯМ ЧОРНОБИЛЯ - СЛАВА!21 квітня на території СДПЧ-4 з ініціативи начальника міськуправління надзвичайних ситуацій УМНС у Хмельницькій області підполковника Олега ІВАНЮКА та за підтримки міського голови Михайла СІМАШКЕВИЧА було відкрито меморіальний комплекс «Героям Чорнобиля».

Його встановлено за кошти міського управління МНС. Вагомий внесок також зробив депутат облради Володимир МЕЛЬНИЧЕНКО та окремі підприємці.

Ідея пам’ятного знака належить Сергію КЛЯПЕТУРІ та символізує мужність, жаль, сум, засторогу тощо.

Міський голова, начальник обласного управління МНС генерал-майор МАНІЛЬЧУК, Володимир МЕЛЬНИЧЕНКО, заступник голови РДА Павло ДОВГОПОЛ, заступник голови райради Оспат КОЛОТИЛО відкрили меморіал.

На мітинг із нагоди 25-ї річниці аварії на ЧАЕС зібралися представники міської та районної влади, ліквідатори, депутати міськради, пожежники, військові, громадськість міста.

За мужність і високий професіоналізм, проявлені під час ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, Анатолій  МАНІЛЬЧУК вручив відзнаку «25 років героїчного подвигу» Анатолію АНАНЬЄВУ, Володимиру АНТОНЮКУ, Миколі БУНЯКУ, Івану ВОЛОХОВСЬКОМУ, Едуарду ДРОГОРУБУ, Ігорю ЖУКОВСЬКОМУ, Віктору КІНДЗЕРСЬКОМУ, Анатолію КІНЦУ,  Олександру КОПІЇ, Юрію ЛЯРГО, Миколі та Олександру МЕЛЬНИКАМ, Анатолію ОЛІЙНИКУ, Вадиму РАДАВЧУКУ, Миколі РАЙТАРОВСЬКОМУ, Михайлу РОМАНОВУ, Володимиру СОЛОГУБУ, Володимиру ТОДОСІЄВУ.

Почесною грамотою з врученням цінного подарунка від імені голови Хмельницької ОДА Василя ЯДУХИ нагороджено підполковника Служби цивільного захисту Ігоря ЖУКОВСЬКОГО. Від голови облради Миколи ДЕРИКОТА грамоту Хмельницької облради та подарунок вручено Миколі МЕЛЬНИКУ та Анатолію ОЛІЙНИКУ. Медаллю «За доблесть і звитягу» нагороджено Едуарда ДРУГОРУБА.