Середа, 24 Квітня 2024 р.
6 Травня 2011

СЕМІРАМІДІ НА ЗАЗДРІСТЬ

Не менш ніж одне з чудес світу – висячі сади Семіраміди – вразив кам’янчан власний 2-кілометровий «висячий сад», точніше клумба.

Тиждень тому на 200 фонарних стовпах (від ринку та вул.Соборна аж до Старої фортеці) підвісили 400 квітучих вазонів: 250 пеларгоній і 150 сульфіній). Для їх щоденного поливання та щотижневого підживлення працівники КП «Комбінат благоустрою» (Євгеній ОБОДОВСЬКИЙ) використовують спеціально створений пристрій. 

–  За перші чотири дні ми втратили два вазони, тому було переналаштовано систему відеоспостереження. Тепер ми спокійні за вазони, – говорить заступник міського голови Сергій БАБІЙ. –  Нещодавно перед виконкомом було затримано чоловіка, котрий вирішив пошкодити висаджену в кольорах Державного прапора клумбу. Він заплатить за пошкоджене.

Отже, міська влада впритул зайнялась озелененням міста. Минулого тижня депутати затвердили Програму розвитку та збереження зелених зон і концепції формування зелених насаджень Кам’янця-Подільського на 2011-2015 рр.». Загальна площа зелених насаджень у місті складає 433,26 га: 14 кв.м на одного мешканця, що вважається достатнім. Проблемою залишається те, що в історичній частині міста 60% дерев є аварійно небезпечними та потребують негайного формування крони, обрізування сухого та пошкодженого гілля. А ще, звичайно, малувато квітників.

У рамках реалізації Програми зазначається моніторинг зеленої зони, розроблення концепції збереження та відновлення парків, створення нових розсадників, поетапна заміна тополь на так звані міські дерева.  

Також на сесії  було оголошено пропозицію міського голови Михайла СІМАШКЕВИЧА: кожному з депутатів-мажоритарників взяти участь у реалізації Програми шляхом ініціювання створення квітника на своєму окрузі.