Субота, 20 Квітня 2024 р.
13 Травня 2011

ШУКАЛИ ЛІКИ ДЛЯ КОМУНАЛЬНОЇ АПТЕКИ

11 травня  на спільному засіданні постійних комісій міськради (бюджетної та з питань охорони здоров’я) за участю міського голови Михайла СІМАШКЕВИЧА та секретаря міськради Василя СЕНЮКА розглядалася діяльність 

КП «Аптека №5 «Матері та дитини» (директор Наталія ОБЛЯДРУК). Унікальність її в тому, що це єдина комунальна аптека, по-друге, тільки в ній виготовляють ліки, а ще  вона унікальна тим, що при нинішньому надприбутковому аптечному бізнесі примудрилася працювати у збиток. Принаймні до цього висновку дійшли співробітники департаменту економіки та розвитку інфраструктури міста. Заступник директора департаменту – начальник управління економіки Майя ГУРСЬКА навела факти про те, що фінансовий результат від діяльності аптеки лише в І кварталі складає 47,3 тис.грн. збитку.

Також йшлося про те, що керівництвом комунальної аптеки допущено серйозне порушення – без погодження з виконкомом проведено реєстрацію ТОВ «Аптека №5 «Матері та дитини» (керівник Євген ШУРІПА) за адресою комунального підприємства. Засновниками ТОВ виступили працівники комунального підприємства. 

В інформації економістів робиться припущення, що протягом декількох років комунальну аптеку намагаються довести до банкрутства та приватизації приміщення. Також керівництву аптеки було вказано на проблеми з ліцензуванням і вибором комерційних партнерів.

Міська влада прагне не допустити банкрутства єдиної комунальної аптеки. Для вироблення плану виходу зі складної ситуації створюється робоча група, до якої увійдуть фахівці юридичного та економічного департаменту міськради.