П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
27 Травня 2011

КАМ’ЯНЕЦЬ – УСЕ Ж ТАКИ СТОЛИЦЯ

1 червня, о 17.00, у конференц-залі готелю «7 днів» увазі кам’янчан буде представлено проект «Кам’янець – остання столиця», який започатковує громадсько-політичний рух «Гідність». Цей проект має на меті дати відповіді на питання про витоки національної державності, опираючись на яскраві постаті Української Народної Республіки. 

Своїми думками поділяться експерти: магістр європейського права (університет Абердіну, Великобританія), фулбрайтівський науковець у Міжнародному центрі Вудро Вільсона (Вашингтон, США) Геннадій ДРУЗЕНКО; історик, директор Центру досліджень визвольного руху Володимир В’ЯТРОВИЧ і юрист-міжнародник, аспірант Львівського національного університету ім.Франка, громадський і політичний діяч Юрій ЧИЖМАР. Гості зі Львова водночас представлять громаді та подарують бібліотекам міста перевидану власним коштом книгу Дмитра ДОНЦОВА «Дух нашої давнини».

Також у ході засідання буде підведено підсумки піврічної діяльності ГПР «Гідність» і представлено різнопланові напрями подальшої роботи, спрямовані на формування національної ідентичності у кам’янчан. 

Наталія ЯРОВА, спецкор «ПОДОЛЯНИНА».