П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
3 Червня 2011

З ТЕОРІЄЮ СПРАВЛЯЄМОСЯ…

23-27 травня міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ перебував з робочим візитом у Нідерландах, де брав участь у нараді з питань енергозбереження. 

Розроблений кам’янчанами план дій зі сталого енергетичного розвитку Кам’янця-Подільського отримав схвальні відгуки та був визнаний кращим серед проектів, представлених країнами СНД і Західної Європи, хоча, звичайно, європейські реалії набагато ближчі до справжньої енергоефективності, ніж кам’янецьке життя. 

Зокрема, наша делегація мала можливість ознайомитися з роботою найбільшої паперової фабрики в Нідерландах, яка знаходиться в м.Маастрихт. Після оновлення технології фабрика постачає теплову енергію для міста. Але не тільки цим вразило місто кам’янчан. При розмові зі своїм колегою – мером м.Маастрихт, наш мер дізнався про бюджет цього 120-тисячного міста. Він складає 1 млрд. 300 млн. євро. Для порівняння: бюджет Кам’янця на поточний рік визначений у сумі 250 млн. 213 тис.грн.  

Щодо налагодження співпраці, за словами Михайла Євстафійовича, Кам’янцю запропоновано за кошти Євросоюзу побудувати експериментальний (і для Європи теж) будинок, для життєзабезпечення якого використовуватиметься тільки енергія вітру, сонця і землі. Наразі вивчається пропозиція та документація.