П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
10 Червня 2011

«ТЕПЛИЙ ДІМ» НАБЛИЗИВ НАС ДО «ЄВРО» І ЄВРОПИ

ТЕПЛИЙ ДІМНещодавно журналісти мали можливість ознайомитися з ходом реалізації нової міської програми «Теплий дім» на прикладі будинку №2 на вул.Затонського.

Програма передбачає утеплення житлових будинків на умовах співфінансування мешканців і міського бюджету.

Декілька тижнів тому на зовнішній стіні вищезгаданого будинку кипіла робота, а вже 8 червня міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ і його заступник з комунальних питань Сергій БАБІЙ презентували перші успіхи проекту.

– Цей будинок вважається пілотним «Теплим домом», – зазначив Михайло Євстафійович. – А загалом у місті близько п’ятидесяти будинків, що мають проб­лемні стіни. І тепер кам’янчани, що там мешкають, за допомогою міського бюджету зможуть вирішити проблему, котра двадцять років не вирішувалася. 

При журналістських оглядинах присутні були і мешканці під’їзду, які розповідали, що взимку в їхніх квартирах температура зазвичай 11-130С. Звичайно, вони висловлювали щиру подяку міській владі та слушно порушили ще одне питання – про благоустрій.  

На виконання програми «Теплий дім» у міському бюджеті на 2011-й рік закладено 100 тис.грн. Конкретно на цей будинок від міста пішло 20 тис.грн., ще по 2 тис.грн. склалися мешканці. Департамент ЖПДІ (Сергій 

СЕРЕДЮК) нині розглядає заявки 

ка­м’янчан для подальшого втілення проекту. 

Над функціональною (в сенсі утеплення) частиною стіни будинку в селищі цукрозаводу трудилися працівники ТОВ «Рокор» (Олександр КОНЮШЕНКО), а ось рекламній агенції «Ра плюс» (Олександр БАБЧИНСЬКИЙ) випала можливість додати неповторності творінню будівельників. На ошатно поштукатуреній поверхні стіни тепер красуються нанесені спеціальними фарбами символи Євро-2012: хлопці-близнюки Славек і Славко.

Ось так «Теплий дім» відчинив двері для комфорту в оселях кам’янчан і ще й, здається, – для візуального вуличного мистецтва.