П'ятница, 29 Березня 2024 р.
24 Серпня 2012

А ДО ШКОЛИ – ХОЧ ПІШКИ

Знову актуальним стає питання перевезення школярів до навчальних закладів. Торік скасували шкільні автобуси – сподівалися, що комунальний транспорт успішно впорається з перевезенням і пільговиків, і школярів. Та не так сталося, як гадалося. 

В години пік ці автобуси переповнені пільговиками, тому і школярі, і платоспроможні пасажири віддають перевагу маршруткам. 

На сьогодні пенсіонери практично витіснили з комунального транспорту кам’янчан, що платять за проїзд, через що виникли серйозні проблеми. З одного боку, пільговики, що становлять близько 90% пасажирів, не дають змоги підприємству «Комунтранс­сервіс» бодай частково покрити витрати за рахунок продажу квитків. А з іншого, як повідомлялося в минулому числі «ПОДОЛЯНИНА», держава заборгувала 547 тис.грн. за пільгові перевезення, причому це проблема не лише нашого міста, а й цілої України. 

Тож комунальний транспорт у нашому місті опинився на грані колапсу, кількість рейсів зведена до мінімуму – всього по три на день на кожному маршруті. Вийти з цієї ситуації не вдасться, поки держава бодай наполовину не погасить боргу. 

Проте і тоді міські автобуси не можуть працювати як суто соціальний проект – вони повинні на себе заробляти та обслуговувати всі категорії кам’янчан. Можливо, виходом із ситуації могло б стати обмеження пільгових перевезень у часі. Зокрема, години пік однозначно повинні належати школярам і людям, що працюють.