П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
24 Червня 2011

ДИПЛОМИ ВРУЧИЛИ 82 КУРСАНТАМ І МАЛЬЧЕНКУ

17 червня на факультеті військової підготовки К-ПНУ ім.Огієнка (начальник – полковник Сергій МАЛЬЧЕНКО) пройшов черговий випуск. Цього року офіцерські погони отримало 82 юнаки, 52 з них підготовлено для МНС, 30 – для Міністерства оборони. 

Це нове поповнення офіцерів оперативно-тактичного рівня, лейтенантів Збройних сил, МНС та інших силових структур України, які й у мирний час виконують бойові завдання. Зокрема, виявляють і знешкоджують вибухонебезпечні предмети часів минулих війн, беруть участь у ліквідації наслідків стихійних лих та аварій, проводять евакуаційно-рятувальні роботи та надають допомогу цивільному населенню.

Як зазначив голова ДЕК, заступник начальника інженерних військ полковник Василь ПЕКЕЛЬНИЙ, він задоволений рівнем знань, які дають на факультеті: троє курсантів – Володимир КИРИЛЬЧУК, Ростислав КОТЕНКО та Володимир ЮЩИШИН – отримали золоті медалі,  20 випускників – дипломи з відзнакою. Серед них: Олександр ЯСЬКО, Олег ГРИНДІЙ, Роман ДІГТЯРЬОВ, Дмитро КОРЧАГІН, Віталій ПОПСУЙ, Артем СКИБИЦЬКИЙ, Сергій ХОЛОШЕНКО, Артем ШИМОНЮК. Усього за роки існування вишу випущено близько 200 медалістів, понад тисячу випускників закінчили заклад з відзнакою. 

І начальнику факультету Сергію МАЛЬЧЕНКУ теж вручили диплом, але доцента кафедри інженерних загороджень.

Привітати винуватців свята прибув начальник інженерних військ, випускник К-ПВВІКУ генерал-майор Богдан БОНДАР, представники обласної, міської та районної влади, ветерани, батьки та рідні. Освятив новоспечених офіцерів архієпископ Кам’янець-Подільський і Городоцький ФЕОДОР.                           

Для гостей було підготовлено невеличку концертну програму, в рамках якої – і неодмінний атрибут усіх військових свят – виступ оркестру під диригуванням капітана Андрія ЖАРІЯ. 

За традицією, курсанти першого курсу випустили у небо повітряні кульки зі символічним погоном, після чого був прощальний вальс випускників з матерями, дружинами та коханими.