П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
15 Липня 2011

ІНВЕСТИЦІЇ: Є ДВІ НОВИНИ…

Почнемо з гарної. За словами міського голови Михайла СІМАШКЕВИЧА, містом зацікавилися підприємці, котрі мають позитивний досвід рекультивації сміттєзвалищ. Зокрема, за їх сприяння в Польщі за три роки велике сміттєзвалище перетворилося на будівельний майданчик стадіона. 

Вони використовують дуже цікаву технологію, – розповів Михайло Євстафійович. – У свердловини, котрі вибурюють на сміттєзвалищі, вливається хімічний розчин, заносяться спеціальні бактерії, котрі знищують усі органічні сполуки, залишаючи пластик, скло, які можна відправляти на сміттєпереробний завод. Його також можуть побудувати ці інвестори. Більше того, вони взяли проби з бардополів спиртозаводу, щоб з’ясувати, чи не зможуть вищезгадані бактерії допомогти вирішити наболіле для міста питання докучливого смороду. 

Потенційні інвестори не поспішають оприлюднювати назви своєї фірми, доки остаточно не буде вирішено питання співпраці з Кам’янцем. Так само вчинили бізнесмени з Росії, у планах яких півроку тому було «підняти» завод «Електрон». 

За словами міського голови Михайла СІМАШКЕ-ВИЧА, місто втратило потужного інвестора че-

рез бюрократичну тяганину, пов’язану з Фондом держмайна. 

Власне, це була друга, погана, новина. Щодо «Електрона», то там намічаються нові інвестори, але, в той же час, влада стурбована надходженням пропозицій від людей, котрі зацікавлені провести санацію та розпродати залишки заводу на брухт, адже місту потрібне справжнє виробництво та нові робочі місця.