П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
15 Липня 2011

МІСЦЕВЕ САМОВРЯДУВАННЯ ОБ’ЄДНУЄ ЗУСИЛЛЯ

Cекретар міської ради Василь СЕНЮК взяв участь у роботі VII Українського муніципального форуму, який проходив 29 червня – 2 липня в м.Іллічівськ Одеської області, та VI щорічній конференції малих міст України, що відбулася 6-7 липня в м.Українка Київської області. 

Обидва заходи були присвячені питанням розвитку місцевого самоврядування, реформування законодавства, розв’язання конкретних проблем забезпечення життєдіяльності територіальних громад.

– Учасники муніципального форуму підписали звернення до ВРУ з пропозицією внести зміни до статті 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації», яка передбачає оприлюднення проектів рішень органів місцевого самоврядування не пізніше, ніж за 20 днів до дати їх розгляду. Ця норма суперечить статті 123 Земельного кодексу 

України, – розповідає Василь Іванович.

За словами Василя СЕНЮКА, Кабмін зобов’язав департаменти ЖКГ міст організувати сортування твердих побутових відходів за шістьома видами. Учасники конференції в м.Українка зазначали, що такі новації потрібно було б вводити дещо пізніше, з подальшим розвитком системи переробки сміття. 

Таким чином, Асоціація міст України зібрала та сформувала проблемні питання територіальних громад, які будуть передані до Адміністрації Президента.