Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
22 Липня 2011

ЧИМ НАШІ ГІРШІ ЗА НАРДЕПІВ?

Прес-служба міськради розповсюдила інформацію про те, що минулого тижня на ім’я міського голови Михайла СІМАШКЕВИЧА надійшов лист від ТОВ «Лангейт» із пропозицією організувати прямі трансляції засідань Кам’янець-Подільської міської ради через мережу Інтернет. Скориставшись тим же Інтернетом, ми з’ясували, що «Лангейт» – це українська телекомунікаційна компанія, оператор інтернет-послуг, головний офіс якої розташований у Чернівцях.

Як було сказано в листі керівника компанії Мирослава НИКОЛАЙЧУКА, реалізація пропозиції стане вагомим кроком на шляху до здійснення державної інформаційної політики у напрямку забезпечення доступу громадян до інформації, відкритості владних структур, всебічного висвітлення діяльності органів влади та збереження принципів свободи слова.

Дане питання буде розглянуто на сесії міської ради, що пройде у серпні в аспекті нещодавно прийнятого Закону України «Про доступ до публічної інформації», який передбачає оприлюднення проектів, публікацію нормативно-правових актів і залучення широкого кола громадськості до 

обговорення рішень влади. У яку ж суму міському бюджету обійдеться публічність влади, поки що не повідомляється.