Середа, 24 Квітня 2024 р.
22 Липня 2011

ПРОМІНЬ НАДІЇ ДЛЯ ГАРМОНІЙНОГО БУТТЯ

13 липня в сесійній залі міськради відбувся публічний захист проектів неприбуткових громадських організацій, які претендували на фінансування з міського бюджету. Зокрема, Кам’янець-Подільська організація УТОГ передбачила проведення культурних заходів для людей з вадами слуху;  ГО дітей-інвалідів «Егіда» запропонувала використати кошти для створення гуртків, а також занять із плавання та іпотерапію для дітей-інвалідів; товариство «Кам’янець-Подільський – Вісбаден» прагне реалізації проекту «Три лілії», який передбачає безкоштовні обіди для малозабезпечених сімей та інвалідів.

Первинна організація УТОС «Промінь» представила програму, спрямовану на оздоровчу та фізкультурно-спортивну реабілітацію незрячих осіб, у тому числі створення шахового клубу. Проект передбачає купівлю годинника Брайля та дошки Євмінова.

ГО «Гармонія» готове попрацювати над створенням для осіб з обмеженими фізичними можливостями гуртків бісероплетіння, вишивки, шиття, кулінарії.

Міська організація ветеранів запланувала випустити альманах творчості ветеранів «Души прекрасные порывы».

Безперечно, кожний проект заслуговує на втілення, в кожному виявлено турботу про людей, котрі потребують підтримки, тому конкурсний комітет вирішив виділити кошти на 11 із 12 презентованих програм. Залежно від набраних балів, розмір виділеної суми коливається від 1,5 до 10 тис.грн.

Загалом з міського бюджету на підтримку проектів громадських організацій виділено 85 тис.грн.