Четвер, 25 Квітня 2024 р.
22 Липня 2011

І ДНІСТЕР МАЄ СВОЄ СВЯТО

І ДНІСТЕР МАЄ СВОЄ СВЯТОНещодавно в НПП «Подільські Товтри» в рамках святкування Дня Дністра відбувся обласний науково-практичний семінар «Охорона водних багатств рідного краю» та конференція «Управління водно-болотними угіддями». 

Організаторами цих заходів виступили НПП «Подільські Товтри», НГО «Товариство подільських природодослідників і природолюбів», Кам’янець-Подільський районний осередок Всеукраїнської екологічної ліги, природничий факультет 

К-ПНУ ім.Огієнка, Кам’янець-Подільське районне державне управління водного господарства тощо. 

У семінарі взяли участь також представники професійних училищ, шкіл Кам’янець-Подільського та Чемеровецького районів, Кам’янець-Подільської СЮТ, члени екологічних комісій міської та районної Громадських рад. 

З доповідями виступили: заступник директора НПП «Подільські Товтри» Олександра КУЧИНСЬКА, науковці – кандидат біологічних наук Степан КОВАЛЬЧУК і Наталя ЧАЙКА, голова НГО «Товариство подільських природодослідників і природолюбів» кандидат біологічних наук Людмила ЛЮБІНСЬКА, асистент кафедри географії та методики її викладання Станіслав ПРЕДИТКЕВИЧ.

Про охорону та збереження джерел, струмків, річок і водно-болотних угідь розповіли вчителі та учні Староушицького НВК, Гусятинської, Завадівської, Китайгородської, Гораївської, Нагорянської та Врубловецької ЗОШ.

Відбувся обмін думками щодо подальшої роботи з охорони водних багатств на теренах НПП «Подільські Товтри». Приємним завершенням семінару стало нагородження переможців конкурсу «Збережи джерело рідного краю». 

Микола РЯБИЙ, молодший науковий співробітник НПП «Подільські Товтри».