Четвер, 28 Березня 2024 р.
19 Серпня 2011

ПРО ТУРБІНУ, ТЕПЛО І ГАРЯЧУ ВОДУ

ПРО ТУРБІНУ, ТЕПЛО І ГАРЯЧУ ВОДУКП «Міськтепловоденергія» завершує підготовку до опалювального сезону. До середини серпня вже замінено 1,5 км мереж теплопостачання, гарячої води та ліній рециркуляції. На сьогодні продовжується заміна аварійних ділянок на вул.Фрунзе (селище цукрового заводу), пр.Грушевського (район вулиць Панівецької, Огієнка та Гагенмейстера), а також біля будинку №10 на вул.Розвадовського. 

З 1 серпня було зупинено всі котельні міста для профі­лактичних робіт і планового ремонту. За цей час виявлено та усунуто 15 технічних поривів, з якими взимку могли би бути серйозні проблеми. 17 серпня у більшості будинків гаряче водопостачання було відновлено. До кінця тижня всі кам’янчани будуть із гарячою водою.

Приємною новиною стало те, що цього тижня розпочато встановлення ще однієї когенераційної установки на котельні на вул.Князів Коріатовичів, 56. Потужність нової установки – 630 кВт. Когенераційна установка вироблятиме з одного виду палива два види енергії – теплову та електричну.

– Ми вже маємо таку установку. За декілька місяців роботи вона довела свою ефективність. Собівартість 1 кВт електроенергії обходиться майже у 40 копійок. А у «Хмельницьк­обленерго» його доводиться купувати за 1 гривню, – розповідає директор КП «Міськтепловоденергія» Валерій ГОР­ДІЙЧУК. – Міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ і депутат облради Володимир МЕЛЬНИЧЕНКО підтримують наші починання, тому ми будемо продовжувати цю роботу і далі. 

Вероніка ВЛАСЮК, прес-служба КП «Міськтепловоденергія».