Вівторок, 16 Квітня 2024 р.
26 Серпня 2011

НІЩО НЕ ВІЧНЕ НАСТІЛЬКИ, ЯК ТИМЧАСОВЕ?

ларкиБуквально за декілька тижнів частина вулиці Князів Коріатовичів біля Центрального ринку перетворилася на «гаражний кооператив». Понад 30 кіосків виросли там, як гриби після дощу. Міська влада стверджує, що ця поява є цілком законною: є відповідне рішення виконкому про дозвіл на встановлення тимчасового торговельного ряду. Це, за словами чиновників, дасть можливість збільшити кількість робочих місць і, відповідно, наповнити міську скарбницю. Виконавці (а це місцеві підприємці) обіцяють, що кіоски будуть належним чином оформлені та підтримуватимуться у чистоті відповідно до встановлених санітарно-гігієнічних норм.

І якщо вимоги міського управління містобудування та архітектури стосовно наявних тимчасових споруд були такими, щоб за необхідності кіоски за лічені хвилини можна було забрати з вулиці, то, як виявилося, з їх дотриманням не так уже й поспішають. Поки що така можливість існує, та чи буде вона, коли торговельний ряд набуде остаточного вигляду – не зрозуміло.

– Ми розраховували на те, що ці споруди прибудуть у готовому вигляді. Та, на жаль, встановлені тимчасові споруди наразі не відповідають погодженому ескізу, – коментує ситуацію головний архітектор міста Ігор ПИРІЖОК. – Зокрема, не дотримано визначених нами параметрів довжини і ширини, у зв’язку з чим на ім’я міського голови було написано службову записку. 

Розробляючи ескіз, у першу чергу орієнтувалися на досвід інших міст. Наприклад, приблизно такий же торговельний ряд є у нашого сусіда – Чернівців.

Також із появою цих споруд маємо надію на те, що зникне стихійна торгівля. Навряд чи підприємці захочуть, щоб їхні торгові місця загороджували люди зі своїм товаром.