П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
26 Серпня 2011

КОМУ ЗАВАДИЛИ ОПОРИ ДЛЯ ТРОЛЕЙБУСНОЇ ЛІНІЇ?

Багато з кам’янчан звернули увагу, що на Хмельницькому шосе, там, де зводиться гіпермаркет «Епіцентр», почали розбивати та кудись вивозити залізобетонні опори для тролейбусної лінії. Ці опори – єдина згадка про грандіозний на початку 1990-х  проект запуску в місті дешевого комунального транспорту. Решта обладнання (а лінія була вже майже готова) після рішення сесії міськради закрити проект і ліквідувати тролейбусне управління раптово зникла у невідомому напрямку. І лише залізобетонні опори нагадували кам’янчанам про їхню нездійснену мрію.

Хто і з якої причини зносить опори, ми поцікавилися у заступника міського голови з комунальних питань Сергія БАБІЯ.

Для зручності під’їзду до «Епіцентру» було вирішено збудувати на дорозі ще одну смугу. Опори, розташовані вздовж дороги, завадили б це зробити, тому КП «Комбінат благоустрою» зрізає їх, не розбиваючи фундаменту,  і складує, аби при потребі повернути на місце, – пояснив Сергій Віталійович. 

На запитання, чи будуть ще придатні для тролейбусної лінії опори, вкорочені на добрий шматок, Сергій БАБІЙ заспокоїв, що у тому місці немає потреби у високій ліній, тож обрізані опори зможуть бути застосовані за призначенням.