Четвер, 25 Квітня 2024 р.
2 Вересня 2011

МАРШРУТКИ: ТЕСТ НА ПРИДАТНІСТЬ ДО ПЕРЕВЕЗЕНЬ

30 серпня відбувся додатковий етап санітарного огляду маршрутних транспортних засобів, які здійснюють пасажирські перевезення у місті. Комісія у складі завідувача відділу доріг і пасажирських перевезень управління доріг та інфраструктури департаменту ЖПДІ Сергія ДЕРГУНОВА, його заступника Ігоря ЯНЧУКА та представників громадськості оглянула близько 20 маршруток, які з різних причин або не встигли взяти участь у першому етапі саногляду, або отримали зауваження. 

Насамперед члени комісії звертали увагу на чистоту в салонах, непошкодженість крісел, обшивки салону та безпеку перевезень. Більшість залізних коней були добре підготовлені до огляду: господарі їх гарно вичистили ззовні та зсередини, проте, на жаль, зустрічались і такі, з яких уже давно пора «зривати підкови» та відправляти «на забій».

Найкращими, як і в попередні рази, визнано автомобілі маршруту №5, де бригадиром є Олександр ФІОФІЛОВ (навіть ненависні мені «Газельки», які курсують цим маршрутом, виглядають доволі привабливо), а також транспортні засоби, власники яких входять у Спілку приватних перевізників вантажно-пасажирського транспорту (голова Микола ЧАЙКОВСЬКИЙ), котрі переважно обслуговують маршрути №№3, 5, 6, 7 і 8.  А щодо надійності, то, за словами Сергія ДЕРГУНОВА, саме авто «Mercedes» та «Iveco» зарекомендували себе як найбільш надійні. 

– Закон заборонив ввезення та переобладнання вантажних «бусів» на пасажирські, – каже Сергій Никифорович. – Хоча там нічого страшного немає – вставлюються вікна та сидіння. Як і в інших сферах, усе залежить від людського фактору – як хто це зробить. Ось той «Mercedes», який ми тільки що оглядали, саме перероблений з вантажного, але Ви цього навіть не помітили. 

Найчастішими порушеннями були пошкодження обшивки, неприкріплені занавіски, брудний салон і шибки, відсутність інформації про водія, правил перевезення тощо. Також було виявлено маршрутку з розбитим склом на дверцятах, яке кмітливий водій заклеїв з обох боків гастрольною афішею цирку. 

Під час спілкування Сергія Никифоровича з деякими водіями майже «вбитих» автівок (переважно це були «Газелі») почула вельми обнадійливі для себе та й для багатьох кам’янчан, котрі щодня користуються громадським транспортом, фрази про те, що такі авто наступного року до конкурсу не допустять. Тож прощавайте, злощасні «Газелі»!