Субота, 20 Квітня 2024 р.
16 Вересня 2011

ГАРЯЧА РОБОТА НАД ГАРЯЧОЮ ВОДОЮ

ГАРЯЧА РОБОТА НАД ГАРЯЧОЮ ВОДОЮ13 вересня міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ і директор КП «Міськтепловоденергія» Валерій ГОРДІЙЧУК здійснили об’їзд об’єктів, де тривають роботи з освоєння коштів кредиту Світового банку, які виділені на модернізацію водопровідного та каналізаційного обладнання. 

Мер ознайомися з ходом робіт на каналізаційних очисних спорудах, де проводиться реконструкція вторинного відстійника. Валерій ГОРДІЙЧУК запевнив, що модернізацію басейну і встановлення нового обладнання буде виконано вчасно. 

– Очисні споруди експлуатуються вже понад 40 років і давно потребують оновлення, – говорить Валерій Григорович. – Кошти кредиту Світового банку дозволять забути про цю проблему на багато років, хоча і нині ми намагаємося працювати без збоїв. Тому екологи нещодавно відзначили, що наші очисні споруди – одні з найкращих на Хмельниччині.

На прес-конференції, котра відбулася після завершення робочої поїздки, Валерій ГОРДІЙЧУК розповів про роботу підприємства, спрямовану на відновлення ліній рециркуляції. Саме через їх відсутність у деяких будинках треба довго спускати холодну воду, перш ніж потече гаряча, а платити доводиться за лічильником гарячої води.

– Відновлення ліній рециркуляції є одним зі стратегічних питань для міської влади та КП «Міськтепловоденергія», – говорить Валерій Григорович. – Цього року проведено капітальний ремонт цих ліній у 27 будинках, а загалом готовими є 33 будинки. Але є ще близько 50-ти, де ця проблема стоїть гостро. 

Ще в радянські часи БНІПом було передбачено, що на гарячу воду повинні встановлюватися емальовані труби (можна оцинковані), але чомусь у більшості наших будинків  ставили чорну сталеву трубу, що категорично заборонялося. І тепер всюди звинувачують сучасних керівників у тому, що система розвалюється. Ми не можемо кардинально змінити ситуацію, але працюємо. Сьогодні замі-

на 20 кілометрів труб обійдеться підприємству в понад 

1,5 мільйона гривень. Зрозуміло, що одразу такі кошти знайти не вдається. Нам залишився нелегкий спадок, і кам’янчани повинні зрозуміти, що теперішній стан мереж – це не провина «Міськтепловоденергії».

Під час прес-конференції було наголошено, що підприємство проводить заміну зовнішніх мереж рециркуляції, це значно покращує якість гарячої води, але якщо не буде замінено внутрішньобудинкові мережі, то проблеми не буде вирішено. А на сьогодні у багатьох будинках мережі гарячої води повиходили з ладу, мешканці повикидали рушникосушарки. За словами Валерія ГОРДІЙЧУКА, майже всі квартири приватизовані, тому капітальний ремонт має проводитися за кошти їх власників чи ЖЕКів, але аж ніяк не за кошти «МТВЕ».