П'ятница, 29 Березня 2024 р.
14 Жовтня 2011

ТЕПЛО ПІШЛО…

Як і передбачалося, в Кам’янці-Подільському 10 жовт­ня розпочався опалювальний сезон. Цього дня до теплопостачання було підключено 8 дошкільних навчальних закладів і всі лікарняні установи міста. Протягом тижня підключили й школи.

КП «Міськтепловоденергія» (директор Валерій ГОРДІЙЧУК)  вночі 13 жовтня запустило ТЕЦ. Уже вчора ввечері тепло пішло у 150 житлових будинків.

Втім не все так безхмарно в опалювальному сезоні. Як у вівторок повідомив міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ, на початку тижня місто опинилося під загрозою відключення від газопостачання. 

– Коли ми відзвітували перед громадою про отримання лімітів на газ, договори на газопостачання для Кам’янця, як і для деяких інших міст України, насправді було укладено, – розповідає Михайло Євстафійович. – Не зрозуміло, що відбулось у вищих ешелонах влади, але раптово всі ці договори анулювали. Хмельницький відключили від газопостачання, і тільки зусилля депутатів усіх рівнів дозволили продовжувати опалювальний сезон у Кам’янці.

Тепер нам залишається укласти договір із «Хмельницькгазом», але умови висунуто майже нереальні – 30-відсоткова авансова проплата. Таких коштів місто не має. Цього року провели заміну 2,4 кілометра труб – у десять разів більше, ніж за попередні чотири роки. «Міськтепловоденергія» зазнає збитків, адже ремонт здійснювався за кошти, вкладені підприємством. На жаль, все одно дуже непокоїмося про опалювальний сезон: що не розкоп – труби старі, гнилі. Зношеність мереж – чи не найбільша проблема теплопостачання. І, звичайно, турбує забезпечення міста газом, над чим тепер і працюємо.