Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
14 Жовтня 2011

А ДЕРЖАВІ ПО ШПАЛАХ…

А ДЕРЖАВІ ПО ШПАЛАХ…Нещодавно в газеті «Комерсант-Україна» було повідомлено про плани «Укрзалізниці» скоротити наступного року обіг пасажирських потягів на 25%, зменшити кількість станцій, на яких зупиняються пасажирські поїзди, а також зняти 30 нічних маршрутів (денних, відповідно, збільшити). Найсумніше те, що під останнє реформування має підпасти і потяг №623/624 сполученням Київ – Кам’я­нець-Подільський. 

Держава ще з весни виношує плани відміни нічних потягів, аби забезпечити пасажиропотік для денних експресів, причому обгрунтовує свою позицію думкою, що пасажиру зручніше їхати в сучасній електричці чотири години, ніж у старому вагоні – цілу ніч. 

Пасажирів, як у нас і годиться, запитати, напевно, забули. Тільки одиниці з опитаних нами кам’янчан не побачили нічого страшного в тому, що на поїздки до Києва тепер потрібно викидати день. Як правило, більшість вважає зручними нічні переїзди, коли на вирішення справ у столиці можна витратити лише один день, а не два.  

Все місто зі шкіри пнеться, щоб затримати туриста більше, ніж на день, навіть курортом прагне його зробити, а тут такий «сюрприз»…

Коментар міського голови Михайла СІМАШКЕВИЧА свідчив про скептичний настрій влади з цього приводу, але не безнадійний:

– Хоча ми вже підготували відповідний лист-прохання залишити потяг, я планую наступного тижня особисто відвідати Міністерство транспорту та зв’язку, щоб вирішити питання. В такій ситуації опинилися не тільки ми, але, на думку держави, для особливого підходу до транспортного сполучення Кам’янець мусить мати статус курорту хоча б обласного значення. Як відомо, над цим ми також працюємо.