П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
21 Жовтня 2011

ДЕ ТОНКО, ТАМ І РВЕТЬСЯ…

ДЕ ТОНКО, ТАМ І РВЕТЬСЯ...Після того, як стартував опалювальний сезон (10 жовт­ня у лікарнях і дитсадках, 13 жовтня – у житловому фонді), підключення до опалення тривало декілька днів, і 17 жовтня комунальники звітували про його завершення. 

Але, на жаль, деякі кам’янчани не встигли порадіти теплим батареям. Зношеність мереж призвела до низки аварійних ситуацій.  

За інформацією прес-служби КП «Міськтепловоденергія», 13-16 жовтня сталося 10 великих поривів. Зокрема, за адресами: вул.Лесі Українки, 75-77, Пановецька, 4, Сіцінського, 7, Шевченка, 1-2, а також вул.Гагенмейстера та Франка. Не витримали мережі на території ЗОШ №12, міської лікарні, ПДАТУ. Ще понад 10 дрібних поривів сталось у будинках. 

Пік аварій припав на вихідні, ускладнило ліквідацію погіршення погодних умов: людям доводилося працювати в дощ і при шквальному вітрі. Під час ліквідацій замінено майже півкілометра мереж.

За станом на 20 жовтня, проблеми залишалися на вул.Ті­мірязєва, 113, і Князів Коріатовичів, 9.

Також іноді тепло не доходить до квартир кам’янчан через небажання мешканців верхніх поверхів випускати повітря з труб, або з якихось причин обмежується доступ працівників «Міськтепловоденергії» до квартир (через це виникли проблеми на Хмельницькому шосе, 30, Чехова, 43, Розвадовського, 2, та інших). Багато мереж розбалансовано через встановлення індивідуального опалення з порушеннями.

Як пояснили в «Міськтепловоденергії», підприємство напружено працює, але, щоб налагодити всі системи, потрібен час. До диспетчерської служби надходить 400-500 заявок на день, виконати їх одночасно неможливо. Тому адміністрація підприємства закликає споживачів до толерантності та терпіння.

Тиждень тому «ПОДОЛЯНИН» писав про можливі пробле­ми з газопостачанням. Чи отримало місто ліміти на газ, ми запитали в директора КП «МТВЕ» Валерія ГОРДІЙЧУКА, який вчора повернувся з Києва.

– НАК «Нафтогаз» підписав з нами договір і виділив ліміти газу на дві декади, що є дуже гарним  результатом, – говорить Валерій Григорович. – Але при цьому виставляється одна умова – розрахунок за газ. Політика нині чітка: є гроші – є газ. Тому ще раз звертаюся до кам’янчан: вчасно сплачуйте за послуги, щоб взимку місто не залишилося без тепла.

Ольга МІРКОТАН.