П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
28 Жовтня 2011

І ПІСЛЯ ОМЕГИ БУДЕ ПРОДОВЖЕННЯ

Напевно, ніколи повітряні кулі не були настільки близькі до будинків кам’янчан, як 21-24 жовтня, під час проведення фієсти «Золота Омега – 2011». 

У вихідні запросто можна було прокинутися від шуму газового пальника теплового аеростата в себе під вікном. Різнокольорові ку­лі під керуванням повітроплав­ців із Чернігова, Херсона, Дніпропетровська, Києва, Броварів, Львова та Переяслава (Росія) вкотре нагадали, що наш Кам’янець недарма називають столицею повітро­плавання. А ще – його колискою. В жовтні 2009 р. в місті пройшли урочистості з нагоди відзначення 225-ї річниці повітроплавання, а при вході до Старої фортеці було встановлено табличку, звідки стає відомо, що «20 травня 1784 року в нашому місті відбувся перший політ повітряної кулі на теренах Укра­їни». І хоча від попереднього ювілею минуло небагато часу, повітроплавці починають уже готуватися до відзначення 230-ї річниці. Такою інформацією поділився  ві­це-президент Федерації повітро­плавання України В’ячеслав ГАРДАШНІК. На підготовку сюрпризів і святкування потрібні час і гроші. Перше принаймні вже є. 

Але за клопотами про майбутні заходи повітроплавці не забувають і традиційні.  

Поки що повітроплавний сезон у місті завмирає, але в останній тиждень зими на нас чекають «Лютневі пригоди», у травні ж розігруватиметься традиційний Кубок Поділля.

Цьогорічна фієста порадувала кам’янчан давно забутим задоволенням – нічним світінням куль біля Старої фортеці. Декілька років поспіль через несприятливі погодні умови світіння, незважаючи на анонси в пресі, не відбувалося. Може, тому на недільному шоу глядачів було зовсім мало, але ті, хто не задушив своєї надії, був сповна винагороджений неперевершеним видовищем.