Четвер, 25 Квітня 2024 р.
28 Жовтня 2011

ЧИ ВСТИГАТИМУТЬ КОМУНАЛЬНИКИ ЗА ДЕРЕВАМИ?

25 жовтня заступник міського голови Сергій БАБІЙ провів комунальний брифінг, на якому йшлося про вивезення опалого листя, аварійні дерева, нову програму «Муніципальні гранти» та стару – «Світлофори міста». Також створено комунальний штаб «Осінь-2011» (голова – директор департаменту ЖПДІ Сергій СЕРЕДЮК, координатор Валентин СВІДЕРСЬКИЙ), який узгоджує роботу комунальних служб зі збирання та вивезення листя, що опадає з дерев, яких у місті, за словами Сергія БАБІЯ, 72 тисячі. Пріоритетами в цій роботі залишаються використання сучасної техніки, здатної ущільнювати зібране листя, та рекомендації організаціям чи приватним особам, що збирають на своїх територіях листя, до­мовитися з КП «Комбінат благоустрою» щодо його вивезення. 

Зважаючи на те, що за останні три роки містом було витрачено майже півтора мільйона гривень на ліквідацію аварійних дерев, влада вирішила змінити підхід до цієї роботи.

– Аварійне дерево – це завжди чиясь відповідальність, – говорить Сергій Віталійович. – До того ж не тільки у негоду такі дерева загрожують життю. Зазвичай їх зрізають, але ми витрачаємо на це великі кошти, які було б логічно спрямувати на відновлення зелених насаджень. Тож було досягнуто домовленості з підприємством, яке виробляє тирсу, що воно компенсуватиме комбінату благоустрою витрати на зрізання на взаємовигідних умовах.  

Також на брифінгу стало відомо, що з нового року кошти на ка­пі­тальні ремонти будинків і мереж будуть розподілятися по-новому. Якщо раніше влада керувалася територіальним принципом – «один ЖЕК – гроші на один дах», то тепер частину коштів буде спрямована на ремонти за рішенням відбіркового комітету програми «Муніципальні гранти». Наразі розробляється документація проекту.