Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
4 Листопада 2011

ГЕРОЇ СТОЯТЬ НА ГАГАРІНА

ГЕРОЇ СТОЯТЬ НА ГАГАРІНА2 листопада, напередодні Дня інженерних військ, біля клубу факультету військової підготовки К-ПНУ було встановлено погруддя Героїв Радянського Союзу старшини Віктора КАРПОВА та старшого сержанта Федора СЕЛЕЗНЬОВА, які під час Другої світової війни служили у складі 62-го окремого понтонно-мостового батальйону ІІ Українського фронту. За подвиг, який вони здійснили в ніч на 5 грудня 1944 р., переправляючи особовий склад і матеріальну базу батальйону через Дунай, З березня 1945 р. кожному з них посмерт­но присвоєно звання Героя Радянського Союзу.

На урочистості з цієї нагоди при­були міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ, заступник голови РДА Павло ДОВГОПОЛ, заступник голови райради Остап КОЛОТИЛО, проректор К-ПНУ ім.Огієнка Віктор САВЧУК та інші посадовці. Гість із Севастополя, начальник інженерної служби Військово-Морських сил України, колишній випускник К-ПВВІКУ Олег КРИЖАНІВСЬКИЙ вручив начальнику факультету Сергію МАЛЬЧЕНКУ та його за­ступ­нику Василю ГЕНИКУ медалі  «За заслуги перед Військово-Морськими силами» за підготовку для ВМСУ фахів­ців інженерної справи.

3 листопада найдостойніших на­ших військових інженерів у Києві зібрав начальник інженерних військ України, колишній випускник 

К-ПВВІКУ генерал Богдан БОНДАР для нагородження за внесок у розвиток інженерних військ.