Середа, 08 Травня 2024 р.
18 Листопада 2011

КУДИ ЙДУТЬ ГРОШІ СВІТОВОГО БАНКУ. І НЕ ТІЛЬКИ

КУДИ ЙДУТЬ ГРОШІ СВІТОВОГО БАНКУ. І НЕ ТІЛЬКИКам’янець-Подільський продовжує освоювати кредитні кошти, надані Світовим банком, у сумі 32,6 млн.грн., взяті для модернізації обладнання водопостачання та водовідведення. Кредит отримано під 0,5% річних терміном на 17 років з відстрочкою платежу на 5 років. 

13 листопада міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ, депутат Хмельницької облради Володимир МЕЛЬНИЧЕНКО та директор КП «Міськтепловоденергія» Валерій ГОРДІЙЧУК виїжджали на каналізаційні очисні споруди (КОС), де завершено реконструкцію первинного та вторинного відстійників із заміною всіх металевих конструкцій і капітальним ремонтом бетонного дна.

За словами Валерія ГОРДІЙЧУКА, на КОС завершено всі роботи, виконання яких було заплановано за кошти Світового банку. Проте ще необхідно провести заміну повітродувок, реконструювати систему аерації, мулові майданчики тощо.

Також за кошти Світового банку відновлюють артезіанські свердловини, які забезпечують питною водою майже половину споживачів у місті. До початку наступного року модернізуватимуть 21 свердловину із заміною насосного обладнання. Завершено роботи на сверд­ловинах №№4, 5, 14, 25, тривають роботи на свердловинах №24 та №26.

Володимр МЕЛЬНИЧЕНКО в інтерв’ю для програми «Кам’янецькі новини» прокоментував подію так:

– Модернізація нашого житлово-комунального господарства потребує тісної співпраці між всіма гілками влади. Ми й надалі будемо працювати над тим, щоб залучати додаткові кошти для покращення життя нашого регіону. Досконале проведення очищення стоків – це чистота наших річок, якісна питна вода – здоров’я наших людей. 

Крім роботи над покращенням роботи водогону, є новини і щодо реалізації програми «Питна вода». На сьогодні ведеться будівництво ще двох бюветів доочистки води та міні-заводу, де буде проводитися бутилювання води. 

На мою думку, варто приділяти більше уваги просвітницькій роботі, адже люди повинні знати, наскільки важливою для їхнього здоров’я є якість питної води.

Яна МЕЛЬНИЧУК, прес-служба міськради.