Середа, 24 Квітня 2024 р.
18 Листопада 2011

ВЕТЕРАНИ ШТУРМУЮТЬ ЗАЛІЗНИЦЮ!

Питання зменшення рейсів київського потяга турбує всіх кам’янчан. Численні листи і звернення до Укрзалізниці пишуть депутати і громадськість. 

Звернулася до гендиректора адміністрації залізничного транспорту України Володимира КОЗАКА, начальника Південно-Західної залізниці Олексія КРИВОПІШИНА і міська організації ветеранів. 

У листі за підписом голови ради ветеранів Леонтія РОГАЛЯ, зокрема, йдеться про те, що історія розвитку залізничного транспорту 

в Кам’янці-Подільському налічує близько 100 років. З 1922 р. здійс­нюються перевезення пасажирів з Києва до нашого міста. З того часу залізничні перевезення активно розвивалися, пасажири мали можливість без пересадок доїхати до Москви, Одеси.

Ветерани пишуть: «До сьогодні жителі Кам’янця-Подільського, а серед них,  27 тисяч людей пен­сійного віку, 33 тисячі студентської молоді, інші категорії жителів міста і району, мали чудову нагоду користуватися послугами заліз­ничного транспорту задля ділової, бізнесової, трудової, навчальної діяльності. Крім того, в Україні та за її межами м.Кам’янець-Поділь­ський відоме як історична пам’ятка Поділля, куди спрямовані потоки туристичних груп. Шкільна молодь міста і району теж активно користується послугами залізниці для здійснення туристичних подорожей країною.

За даними відповідальних працівників залізничного вокзалу станції Кам’янець-Подільський, пасажирські потяги №623/624 та №177/178 сполученням Київ – Кам’янець-Подільський завантажені на 90-100%.

Від імені ветеранів війни і праці (жителів міста і району) просимо відновити попередній графік руху вищезгаданих пасажирських потягів задля зручності пересування територією країни».