Четвер, 25 Квітня 2024 р.
25 Листопада 2011

ЩО ЗРОБЛЯТЬ З МАРШРУТКАМИ 2012-го

15 листопада на комунальному брифінгу заступник міського голови Сергій БАБІЙ і завідувач відділу доріг і пасажирських перевезень ДЖПДІ Сергій ДЕРГУНОВ оприлюднили позицію влади щодо умов майбутнього конкурсу на право здійснення пасажирських перевезень, котрий відбудеться в липні 2012 р. 

– Як з’ясувалося, ключовою вимогою кам’янчан до маршруток є забезпечення комфортності перевезень, а саме: чистота, вільний прохід, відстань між сидіннями, яка розрахована на людей, а не на гроші, – зазначив Сергій Віталійович. – Також мешканці міста хочуть, щоб маршрутки відходили не після того, як наповняться, а згідно з графіком, а водії були ввічливими. 

З інформації, яку журналісти отримали на брифінгу, стало відомо, що після конкурсу на лінію вийдуть автобуси, що мають не менше 14 місць. Отже, половини діючих ТЗ, у тому числі й «Газелей», навіть до конкурсу не допустять. На маршрутах із великою протяжністю перевага надаватиметься авто, де передбачено не менше 22 місць, наприклад «Богданам». 

Маршрути будуть оптимізовані – з 27-ми залишиться 12 (переглянеться обслуговування району та рейси, що дублюються). Потребу в транспортних засобах також визначено: їх повинно бути 125 одиниць (сьогодні працює 238).  

У лютому з приводу змін у питанні пасажирських перевезень відбудуться громадські слухання.