П'ятница, 29 Березня 2024 р.
25 Листопада 2011

ДИТЯЧА ЗЛОЧИННІСТЬ – ПРОВИНА БАТЬКІВ

21 листопада під головуванням заступника міського голови з гуманітарних питань Василя СУКАЧА відбулася нарада «День спільних дій в інтересах дітей». 

Основною темою зібрання стало обговорення стану злочинності серед неповнолітніх міста. За словами начальника ВКМСД міськвідділу міліції Юрія ПЛЮТИ, на сьогодні простежується зниження підліткової злочинності на 10%. Цьогоріч неповнолітніми скоєно 54 злочини. В основному, це крадіжки, вимагання, шахрайства. На думку правоохоронців, однією з причин вчинення неповнолітніми злочинів і правопорушень є негативний батьківський вплив. Лише цього року до адміністративної відповідальності за невиконання батьківських обов’язків було притягнуто 75 осіб. Працівники кримінальної міліції у справах дітей постійно проводять оперативно-профілактичні заходи. Під час рейдів і відпрацювань виявлено 12 неповнолітніх, які самовільно залишили сім’ї та навчально-виховні заклади й займалися бродяжництвом і жебракуванням. 

На сьогодні на обліку в ВКМСД міськвідділу міліції перебуває 10 підлітків. Аби ця цифра надалі не зростала, у міліції планують частіше проводити профілактичні бесіди в усіх навчальних закладах міста, а також зосередитися на місцях концентрації неповнолітніх (комп’ютерні клуби, авто- та залізничні вокзали, горища, підвали, заклади відпочинку) на предмет виявлення правопорушників, бродяг, жебраків.