Четвер, 25 Квітня 2024 р.
25 Листопада 2011

ЧЕРВОНИЙ, ЖОВТИЙ, ЗЕЛЕНИЙ, АЛЕ НЕ СВІТЛОФОР

Комунальний брифінг, який відбувся 22 листопада, провели заступник міського голови Сергій БАБІЙ і директор КП «Спецкомунтранс» Сергій ГЖЕБОВСЬКИЙ.

Сергій Миколайович розповів журналістам про результати візиту делегації представників нідерланд­сько-української сталої енергетичної платформи, які планують посприяти організації будівництва в Кам’янці сміттєпереробного заводу. Після тижня роботи було прийнято рішення зробити реальні кроки. 

– Для того, щоб вирахувати ефективність роботи майбутнього заводу, голландці хочуть проаналізувати, яка маса тієї сміттєсировини, що придатна для вироблення біогазу, – зазначив Сергій ГЖЕБОВСЬКИЙ. – Завдання нашого підприєм­ства – розташувати у трьох районах міста спеціальні контейнери чер­воного, жовтого та зеленого кольорів, у які ми попросимо кам’янчан викидати окремо скло, пластик і папір. Контейнери будуть підписані. Ми плануємо проведення просвітницької роботи у школах, випуск буклетів із роз’ясненнями. Зібране з контейнерів протягом 2-х мі­сяців сміття зберігатиметься окремо, і після аналізу його маси стане ясно – готове місто до цивілізованої утилізації сміття чи ні. Звичайно, не так просто змінити менталь­ність наших людей, але потрібно ж із чогось починати. 

Наразі влада обирає три райони, від сумлінності мешканців яких залежить рішення про солідні ін­вес­тиції, нові робочі місця і вирішення глобальної проблеми утилізації сміття з переповненого сміт­тєзвалища. 

Не менш важливу новину повідомив журналістам і Сергій БАБІЙ. Продовжуючи реформування комунальної сфери міста, міська влада вирішила скасувати монополію комунальних служб на роботи з благоустрою міста. З наступного року, крім комунальних підприємств, до прибирання вулиць, озеленення, обрізування дерев, скошування трави залучатимуться і приватні структури.

– Візьмемо, до прикладу, скошування трави, – розповідає Сергій Віталійович. – Щороку на це виділяється 400 тисяч гривень. Ми розділимо фінансування на два лоти по 200 тисяч, і ті з підприємців, хто виявить бажання вкластися у цю суму на рік, отримають відповідний обсяг робіт. За таким же принципом організовуватимемо прибирання вулиць. Наголошую, вулиць, а не дворів. Місто розділять на 6 зон, для прибирання кожної з яких передбачено від 90 до 150 тисяч гривень на рік. Усіх бажаючих запрошуємо до участі в конкурсі, а якщо десь не буде бажаючих виконати комунальне замовлення, на їх місце стануть комунальні підприємства. 

Ольга МІРКОТАН.