Четвер, 25 Квітня 2024 р.
25 Листопада 2011

30 ЗАРУЧНИКІВ СУХОТ

24 листопада відбулася прес-конференція з приводу факту за­хворювання виховательки ДНЗ №21 на туберкульоз. 

Медики знали про це ще 20 вересня, але розголосу справа набула декілька днів тому, після виходу в програмі «ТСН» сюжету, де батьки вихованців садочка на всю Україну обурювалися приховуванням від них цієї інформації. Виховательку, хвору на туберкульоз, після встановлення діагнозу одразу ж направили на лікування в обласний центр. З цього моменту контактів із вихованцями ДНЗ №21 і колегами вона не мала. 

12 вересня у цьому садочку було проведено планову туберкулінову діагностику дітей. А після того, як медики дізналися про хворобу виховательки, вони одразу ж забили на сполох. Фтизіатр оглянув кожну дитину, паралельно працівники міськСЕС провели дезінфекційні заходи. 

І лише 10 листопада батьків повідомили про необхідність прохо­дження їхніми дітьми поглибленого обстеження. У групі, якою опікувалася вихователька, хвора на туберкульоз, перебувало 30 дітей. Це, мабуть, була головна помилка керівництва закладу, через яку потім батьки ставили чи не головне запитання: «Чому майже два місяці факт хвороби замовчувався?».

Як пояснили медики та освітяни, поки діагноз хворої остаточно не підтвердився, сенсу розповідати не було. Та й діти до виявлення цього прикрого інциденту пройшли планове обстеження, яке не показало жодних підозрілих результатів. 

Наразі практично всі вихованці групи (крім двох, які не мали контактів із цією вихователькою) пройшли безкоштовну хіміотерапію для профілактики. За словами заступника міського голови Василя СУКАЧА, протягом року ця група знаходитиметься під посиленим медконтролем, а з 1 грудня з міського бюджету буде виділено додаткові кошти на покращене харчування цих діток.