Середа, 24 Квітня 2024 р.
2 Грудня 2011

«НАФТОГАЗ » ПРИГРОЗИВ УЖЕ НЕ ПАЛЬЦЕМ…

Світлана ЛЕНЬНаприкінці листопада НАК «Нафтогаз» України поставив перед КП «Міськтепловоденергія» жорстку вимогу 100-відсоткового розрахунку за газ, інакше з 1 грудня лімітів місто не отримає. Ця критична ситуація може, відповідно, призвести до відключення від тепла не тільки боржників, а й усього міста.

29 листопада під головуванням першого заступника міського голови Григорія ГОРШУНОВА відбулася нарада з керівниками підприємств-боржників, фінансування яких здійснюється з Державного та обласного бюджетів. В основному, це відповідні навчальні заклади та міські управіння державних установ. 

– У понеділок на зустрічі в «Нафтогазі» нам з директором КП «Міськтепловоденергія» Валерієм ГОРДІЙЧУКОМ у жорсткій формі повідомили, що про поступки мова не йде, – зазначила заступник директора КП «МТВЕ» Світлана ЛЕНЬ. –  Хочу повідомити, що установи, які фінансуються з Держ- та  облбюджету, заборгували нам 1 мільйон 600 тисяч гривень. Якби ці кошти ми сьогодні заплатили, то рівень оплати за газ був би понад 60%, що покращило б ситуацію, бо ж і держава нам заборгувала 24 мільйони гривень різниці в тарифах.

Під час наради Григорій ГОРШУНОВ звернувся до керівників установ-боржників з такими словами: 

– Хочу наголосити, що міський бюджет боргів не має, за всі установи ми гроші проплатили, а освіта навіть зробила авансовий платіж на  500 тисяч.  Ви повинні зрозуміти, що саме через вас місто може залишитися без тепла. Тому працюйте зі своїми керівниками в області й столиці та погасіть заборгованість. Якщо через вас місто залишиться без тепла, ми оприлюднимо в пресі назви ваших установ, а коли замерзлі кам’янчани підуть страйкувати під стіни виконкому, спрямуємо їх до ваших стін.  

За інформацією прес-служби КП «Міськтепловод­енергія», підприємству, можливо, доведеться вдатися до відключення боржників від теплопостачання. І хоча поки мова йде тільки про установи, пересічним кам’янчанам також варто подумати про майбутнє: за станом на початок грудня, заборгованість населення перед підприємством за спожиті послуги становить понад 6 млн.грн.  

Вкотре адміністрація «Міськтепловоденергії» звертається до своїх абонентів з проханням вчасно розраховуватися за спожиті послуги, адже від сумлінності кожного залежить те, чи буде в наших оселях, школах і лікарнях тепло.